Tahran’da, İran’ın düşürdüğü yolcu uçağında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma töreni tam da beklendiği gibi bir protesto gösterisine dönüştü. Gösteriler başlayınca Trump, Farsça tweet yazdı. Trump yazdığı mesajda, “Cesur ve acı çeken İran halkına: Başkanlığımın başından bu yana yanınızda durdum, hükümetim de aynı şekilde yanınızda duracaktır. İtirazlarınızı yakından takip ediyoruz. Cesaretiniz ilham verici.”dedi.

Soru şu: Trump’ın bu Farsça tweetini İran Büyükelçiliği mi yazdı? Elbette hayır. Beyaz Saray’da Farsça tercüman mı yok sanki!.. Ama değil İran Büyükelçisi,Hamaney’in eline kâğıt kalem verseniz “Trump ne yazsın” diye sorsanız; zaten bunu yazardı işte. Hatta Hamaney,Trump kadar cesur olmayabilirdi bile…

Trump, İsrail taktiğiyle gelişmeleri zehirliyor. İran Molla Diktası için alan açıyor aslında. İsrail de aynen böyle yapar. İslam âlemi içinde yıpratmak istedikleri kişileri överler, kahraman yapmak istediklerine de söverler. Dünyanın bütün Müslümanları için kesin kural şudur: İsrail birini övüyorsa o adamın Müslümanlara hayrı yoktur. Trump tam olarak bunu yaptı; çünkü bu mesajı yazar yazmaz sokağa çıkmış olan herkes, daha o anda Amerikan ajanı ilan edildi. Hepsinin katli vacip artık. Devrim Muhafızları sokağa çıkıp hepsini vurabilir, buna kimsenin de sesi çıkmaz, çıkamaz.

Gösterileri iyi anlayabilmek için sokaklarda yankılanan sloganlara dikkat kesilmemiz lazım. En çok kullandıkları sloganların başında,“Bana fitneci deme, fitnecinin kendisi sensin” geliyor. Çünkü Molla Diktası sokaklarda olan insanlara “Fitneci” diyor, “Amerikan ajanı”diyor.

Bir diğer slogan:“Devrim Muhafızları utan, ülkeyi rahat bırak!” İran halkının meselesi teolojik değil. Sokaklardaki insanlar, Şii esaslar üzerine kurulmuş mezhepçi bir sisteme itiraz etmiyorlar; öyle bir dertleri yok zaten, kendileri de Şii. Onların derdi; İran’ın kaynaklarının Suriye’de, Yemen’de, Afganistan’da, Irak’ta hatta Afrika’da terör finansmanı için heba edilmesi. İran Molla Diktasının küresel Şii terör örgütlerine ve yabancı ülkelerdeki (Türkiye gibi) etki ajanlarına harcadığı para ABD ambargosundan edilen zararın 6 katı.

Ayrıca sokaklarda, “Diktatöre ölüm”, “Yalancılar istifa”, “Hameney istifa” sloganları da yankılanıyor. Trump ise, tam bu doğal gelişmenin arasına dalarak sokakları zehirliyor ve rejime muhalefet eden herkesi kendi dostu ilan ediyor.

Son olarak TheJerusalem Post gibi İsrail gazeteleri de manşetten desteklediğinde, protestoları gayet sert biçimde bastırmak için gereken bütün şartlar olgunlaşmış olacak ve İran’da boynunda,Trump’ın Farsça tweetiyle asılmış onlarca üniversite öğrencisi göreceğiz…

Trump’ın Farsça tweetini İran Büyükelçiliği yazmadı ama yazsaydılar bunu yazardılar zaten…