‘Üst akıl’ dedikleri her neyse, kimi vuracağını, ne zaman vuracağını, kime vurduracağını çok iyi biliyor. Görünüşte, vurulan sadece Rus Büyükelçisi Karlov… O bir kere düştü yere ve sessizce aramızdan ayrıldı.

Ama… Karlov’un kim vurduya gitmemesi, başka türlü vurmaların konusu.

Benim ülkemde, üstelik bir misafiri, üstelik misafiri korumakla görevli bir polis, üstelik sırtından, üstelik kameralar önünde, üstelik bir sanat faaliyeti sırasında vuruyor. Bu ülkenin vurulmasıdır, devletin kanamasıdır.

Polisler vuruluyor Sözde bir polisin arkadan alçakça saldırısıyla, tüm emniyet teşkilatına olan güven sarsılıyor. Her polis gözümüzde şüpheli hale getiriliyor. Askerler zaten öyle görünüyordu; polisler de öyle görülsün isteniyor. Omurgasından vuruluyor devlet ki, felç olsun, ayağa kalkamasın bir daha, milletinin nazarında ölsün, milletiyle beraber ölsün.

Suriyeliler vuruluyor. Nice kan ve gözyaşından sonra ‘uzlaşma masası’ kurulmak üzereyken, Halep’ten tahliyeler başlamışken yeni bir siyasal çatlak oluşturulmak isteniyor. Ateşkesin ertesinde ateş açılıyor. Suriyeliler ateş çemberine terk ediliyor. Allah’tan liderler sağduyulu davranıp doğru ‘okuyorlar’ da çatlak derinleşmiyor.

Milletin ümidi vuruluyor. Her şey yolunda giderken, Beşiktaş’ı Kayseri unutturmuşken, Kayseri’yi de unutturacak bir Ankara vakası çıkıyor. Toplum katmanlarında derinleşen sessiz öfkeyi sokağa çıkarmak için bu. İç savaşa ateş taşınıyor.  Ama avuçlarını yalıyorlar.

Avrasya Tüneli vuruluyor. Daha önce de yaptılar bunu. Bolu Tüneli açılışı öncesi Hrant Dink’i vurdular, çoğulculuk fikrinin yeşermeye başladığı günlerde ise Malatyalı misyonerlerin boğazını kestiler.

Ümit tazeliyor hainler; hâlâ oynatacak taşları olduğuna inanmak ve inandırmak istiyorlar. Milletin biricik nefret odağı olduklarını dehşetle görüyorlar. Öfke nöbetiyle hipnotize ettiklerini de ateşe atıyorlar. Bedel ödetiyorlar. Belli ki oradan başlatmak istiyorlar iç savaşı…

FETÖ’cü diyorlar o ‘polis için… Okyanus ötesi hainimizin “uyuyan hücreler” tehdidini bir güzel doğruluyor. Arkasına geçiyor misafirinin arkasından vurmak için. Tam FETÖ fotoğrafı bu. Bu ülkeye kırk yıldır yapılanın resmi. Başka delil mi arayalım?

Keskin nişancılığın böylesi ancak FETÖ gibi gelişmiş bir örgüte yakışır. Ya da onu kullananlara…