Milletin o hisseye hevesi yok.

O hisse sahibi milletin gönlünden hisse alamadı çünkü. O hisse sahibi milletin iradesini devletin iradesinden hisselendirmedi ömrü boyunca. O hissenin sahibi de o hisseyi sahiplenenler de millet iradesinden ölesiye korktular. Korktukları başlarına geldi ve millî iradeden hisseleri kesin bir dille reddedilmek oldu.

Tenezzül etmez benim milletim o hisseye. Onun hissesi, darbelerden medet uman, tank zoruyla, dipçik marifetiyle iktidar olmayı kendine yakıştırmış malum partide kalsın. Herkesin değil, bir kısım ayrıcalıklının olsun.

Sakın ola ki, o hisseyi alayım derken, o hisse sahibinin icraatlarını millete mal etmeye kalkmayın. Eksik olsun hissemiz de onurumuz tam olsun. Hisse sahibinin de hisseyi sahiplenenlerin zorbalıkla dolu kirli mazileri de onlarla kalsın. Lütfen, soykırım suçlarından, dipçik zorbalığından hisse vermeyin tüyü bitmedik yetimlere. Dinsizlikten hisse vermeyin iman ehline. Irkçılığı pay etmeyin secdeye yâr olmuşlara.

Yüzü nurlu anamı, gönlü Rabbine teslim dedemi o hisseden uzak tutun. Kirlenmesin yürekleri. Lekelenmesin namusları. Murdar olmasın yedikleri içtikleri. Hisse, hisse sahibinin icraatlarına kefil olanlarda kalsın.

O hisse nelere kadir olmuştur bir hatırlayalım!

O hisse ile ‘ezan-ı Muhammedî’ susturulup yerine gürültü konmuştur; milletin hissesi olmasın bu zulümde. O hisseye talip olmakla, o hisse sahibini millete mal etmeye kalkarsınız; aman dikkat!

Tek parti zorbalığından hissedar olmaya tenezzül etmez benim milletim. Hazreti Peygamber’in[asm] aziz hatırasına hakaretten hisse istemek aklının ucundan geçmez benim milletimin.  Kur’ân’a “Muhammed’in yaveleri” diyen hisse sahibinin cürmünden kıl gölgesi kadar bile hissedar olmaktan korkar benim milletim.

O hisse, hak ettiği yerde durmalı. O hisse lâyık olduğu ellerde kalmalı. Milleti hak etmiyor o hisse. Milletin helaline yakışmıyor.

Kalsın…