Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi'nde yaşayan G.A. (69), isimli kadını telefonla arayıp kendisini “Komiser Selim” olarak tanıtan bir şüpheli, “Kimliğiniz FETÖ şüphelilerin eline geçti. Evinizdeki para ve altınları size göndereceğim arkadaşımıza teslim edin. Paranız devlet güvencesinde olacak, operasyon bitince teslim edeceğiz” dedi.
G.A., FETÖ denilince korkup kendisinden parayı almaya gelen İ.D.'ye (16) 700 bin TL değerinde 2 bilezik, 5 çeyrek, 3 yarım altın, 15 tam altın ve 1500 Euro'yu verdi. G.A. bir süre sonra “Komiser Selim” olarak konuştuğu kişinin numarasını aradı ancak ulaşamadı. Dolandırıldığını fark eden G.A. durumu hemen polise bildirdi.
Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çalışmalara başlattı. Yapılan çalışmalar sırasında 16 yaşındaki İ.D.'nin altınları ve aldığı bir miktar parayı G.E.'ye (38) teslim ettiği belirlendi.
Altınları alan G.E. ise, A.D.'nin (42) kuyumcusuna giderek bozdurdu. Parayı bozduran G.E., 2021 yılında dolandırıcılık olayından tutuklanan ve sadece 1 ay sonra serbest kalan eşi A.E.'yi (40) aradığı belirlendi. Bunun üzerine yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin saklandıkları yerler belirlendi.
Dolandırıcılık polisleri A.E., G.E., İ.D. ve A.D.'yi yakalamak için şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda G.E., İ.D. ve A.D. yakalanırken A.E.'nin yurt dışında olduğu belirlendi. Kuyumcu A.D. dolandırıcılıklar haberinin olmadığını beyan ederken G.E. ise suçu yurt dışına kaçan kocası A.E.'ye attı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen G.E., İ.D. ve A.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Öte yandan, G.A.'nın 525 bin TL'si iade edildi.
Yaşlı kadını "kimliğin FETÖ'nün eline geçti" bahanesiyle 700 bin TL dolandırdılar
Adana'da 69 yaşındaki bir kişiyi telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtan 3 şüpheli “Kimliğiniz FETÖ şüphelilerinin eline geçti" bahanesiyle 700 bin TL dolandırdıktan sonra yakalanıp tutuklandı.
Muhabir: Candan Mert
Yorumlar
Trend Haberler
Başkan Yalım, 21 yaşındaki belediye personeliyle otel odasında yakalandı
Şoför değil, ayaklı holding! Özkan Yalım'ın MASAK'a takılan servet transferi
Valilik konutu tehlike altında!
MÜSİAD eski Başkanı Bayram Ali Bayramoğlu'na tutuklama talebi
Mehmetçiğin parası nereye gitti: 150 milyon dolar fazladan mı ödendi?
Erdoğan'dan talimat: APP plakada süre 2027'ye uzatıldı, cezalar iptal
CHP'li başkanın taciz davasında şüpheli ölüm!
Bakan Gürlek cezaevindeki hafız sayısını açıkladı
Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?
Spot piyasada elektrik fiyatları


