Sirkeci’de Konya mutfağını dünyaya tanıtan mekân: Güvenç Konyalı

Güvenç Konyalı ismiyle faaliyet gösteren aile mekânının sahibi olan Hüseyin Usta, yaptığı paylaşımlarda Sanki et ile muhabbet ediyor, onunla vakit geçiriyor, onu halden hale sokuyor ve fırından çıkardığı kebaba en lezzetli şeklini veriyor. Ta uzak diyarlardanbu lezzeti tatmak için gezginler,bloggerlar geliyor. Daha geçenlerde yüzbinlerce takip edeni olan,dünyaca ünlü gezgin @mr.taster“Güvenç Konyalı”daydı. Usta eller tarafından hazırlanan Konya Mutfağı’nın lezzetlerine Hüseyin Usta sayesinde meftun oldu. Ülkemizde ise lezzet konusunda bilindik bilinmedik yüzlerce gastronomi yazarının uğrak noktası oldu Güvenç Konyalı. “Vedat Milor” mu dersiniz,“Mehmet Yaşin” mi dersiniz hemen hemen birçok yazar,“Güvenç Konyalı”yı ve Hüseyin Usta’yı köşesine uğrak etmiştir.

Sosyal medya fenomeni Hüseyin Usta

Mevlana’ya olan sevgimden midir tam olarak emin değilim ama Konya Mutfağını çok seviyorum. Bu mutfağa gönül verenleri de bu yüzden çok önemsiyorum. Hüseyin Güvenç ustayı uzun zamandır Instagram’dan(@talipbayram) takip ediyordum. Oda sağ olsun beni takip ediyor ve yazılarımı da okuyordu. Ben de Instagram’daki@guvenckonyalihesabından ulaştım kendisine. Hüseyin Güvenç Usta iyi bir fırın ustası olmasının yanında aynı zamanda iyi birde sosyal medya fenomeni. Kendi yemeklerini ve mekânını paylaşsa da yüzbinlerce takip edeni var. Siziyazabilir miyim diye sorduğumda, elbetteyazabilirsin dedi. Ne zaman gelebilirim dediğimde ise ben her zaman buradayım,istediğin zaman gelebilirsin sözünden, sürekli işinin başında biri olarak ziyadesiyle memnun oldum. Bende dostum @doktorfittadıylamarufDr. EyyübYılmazhocamla birlikte atladık gittik. Ne zaman geleceğimizi söylemeden gittik ve dediği gibi, biz mekâna ulaştıktan 5 dakika sonra yanımıza geldi ve hemen yemeklerimizi söyledi.

Konya mutfağı muhteşem lezzetlerle dolu

Tabi önce efsane bamya çorbası geldi. Tam bir şifa kaynağı olan bu çorbanın arkasından Konya yöresinden gelen küflü peynirle yapılan etli ekmek tarzında pide ve kıymalı etli ekmek şahaneydi.Bu etli ekmeklerle beraberyanında fırın kebabı da geldi. Konyalılar Fırın Kebabıda derler.Tel tel dökülen etler tam kıvamında pişmiş. Bol cevizli salata nefisti. Son olarak bana çok hafif bir tatlı olarak gelen saç arası tatlısıise lezzete nokta koydu.Tüm yediklerimiz tek kelimeyle mükemmeldi. Lezzetlerin meşhur olması gerçekten boşuna değildive tüm övgüleri hak ediyordu.

Hüseyin Güvenç Usta

1977 tarihinde KonyaEreğli’de dünyaya gelen Hüseyin usta iyi bir Konya mutfağı uzmanıdır. Çocukluğunda başarılı bir eğitimin yanında el lezzetininde farkına varmış ve yemeklere merak salmıştır. Hüseyin Güvenç 16 yaşında İstanbul Merter’de amcasının yanında yemek sektörüne ilk adımını atmıştır. Daha o yıllarda Konya mutfağını İstanbul’a daha sonrasında Türkiye ve dünyaya sunma hayalleri içinde olan Hüseyin Güvenç, bu sektöre gönlünü ve tüm kalbini verecek kadar sevdalıdır.Usta eskiden tezgâh arkasına da girermiş, ama şimdi tezgâh önünde durmaktan geçemez olmuş fırının başına. Amcasının açtığı markayı omuzlayan Hüseyin Güvenç 2011 yılında İstanbulSirkeci’de ‘Güvenç Konyalı’ şubesinin tüm sorumluluğunu alıp İstanbul’a sunduğu Konya lezzetlerini çok kısa sürede tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya tanıtmıştır.

Yolunuz düşerse, Konya mutfağını dünyaya tanıtan Hüseyin Güvenç ustaya teşekkür etmeyi unutmayın.