Ramazan-ı Şerif'in 23. gecesinde kılınacak nafile namaz ve kılınışı hakkında araştırmalar yapılıyor. teravih namazını kıldıktan sonra edilen bu hususi namazları gücü yeten Müslümanlar eda edip, yapılmadığı zaman ise bir mesuliyet bulunmuyor. Peygamberimiz s.a.v. tarafından tavsiye dildiği rivayet edilen bu namazların ecir ve mükafatı da merak edilmekte. Peki, Ramazan'ın 23. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan ayının 23. gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı nedir? Konunun detayları yazımızın devamında.

*Kadir Gecesi ne zaman? İmamı Şarani'ye (r.a.) göre Kadir Gecesi hangi gün? İmam Şarani Kadir Gecesi 2022 hangi tarihte?

*Ramazan'ın 22. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın yirmi ikinci gecesi kılınacak namazın fazileti

*Ramazan'ın 24. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın yirmi dördüncü gecesi kılınacak namazın fazileti

Ramazan'ın 23. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan ayının 23. gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı nedir?

Ramazan ayının 23. gecesi (2022'de 23 Nisan Cumartesi'yi 24 Nisan Pazar'a bağlayan gece)) kılınacak namaz hakkında Rasûlullâh Aleyhi’s-Salâtü ve’s-Selâm Efendimiz buyurur ki; 

"Bu gece (23. gecede) bir kimse gece yarısı, her rekatında bir Fâtiha ile 5 Duhâ Sûresi okuyarak 2 rekat namaz kılsa, o kimsenin yüzü kıyâmette güneşten daha fazla nurlu olur. Onun yüzünün nûru ile sırat köprüsünden ev halkının 70 kişisi rahatça geçer."

23. gece kılınacak 2 rekat namaz ne zaman, gecenin hangi vaktinde kılınır?

Bu gece kılınacak 2 rekat namazın vakti, gecenin ilerleyen saatlerinde imsak vaktine yani yatsı namazı vaktinin bitimine kadardır. Bu geceye mahsus nafile bir namaz olduğundan eğer ilerleyen saatte kılmasına kuvvetli bir engel  var ve hiç kılamayacaksa, daha erken de kılınabilir. Ancak teheccüd vakitlerinde yani gecenin imsak vaktine en yakın olan zamanlarında kılmak daha faziletlidir.

Namazın kılınış şekli ise aynen ikindi ve yatsı namazının sünneti gibidir.

Bu gece kılınacak 2 rekat namazın niyeti

Namaza, ‘Yâ Rabbi’ Niyet ettim Senin Rızâ-yı Şerifin için namaza, Allâhu Ekber!’ diye niyet edilerek başlanır.

Ramazan-ı Şerif’in her gecesinde özel olarak tavsiye edilen bu namazları kılmanın hükmü

Bu gecelerde kılınan namazlar, farz veya vacip olmayıp nafile namazlardır. Kılınmasında büyük ecir ve mükafat vardır. Ancak, terk edildiği zaman kişi mesul olmaz.

Editör: TE Bilisim