Dünya, bir yıldır Kovid-19’un etkileriyle başetmeye çalışırken dün İngiltere Başbakanı tüm dünyayı tedirgin eden bir açıklamada bulundu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve bir grup bilim insanı ülkede tespit edilen Covid-19 mutasyonu B.1.1.7 virüsünün diğerine göre yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtti. Haberin ardından alarma geçen dünya ülkeleri virüsün yayılma riskini engellemeye yönelik tedbirleri değerlendirmeye başladı. Bu kapsamda birçok ülkede İngiltere ile uçuşların durdurulduğu açıklandı. Vatandaşlar, Türkiye ile İngiltere uçak seferleri ve seyahat kısıtlamasına dair bir açıklama olup olmadığını merak ediyor. Peki, Türkiye İngiltere ile uçuşları durdurdu mu? Türkiye İngiltere’ye kapıları kapatacak mı? Gelişmeler haberde…

Türkiye İngiltere ile uçuşları durdurdu mu? Türkiye İngiltere’ye kapıları kapatacak mı?

İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye yapılacak uçak seferleri geçici olarak durduruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.’ dedi.

İngiltere’de koronavirüsün daha hızlı yayılan, mutasyona uğramış türünün kontrolden çıkmasıyla ülkeler uçuşlarını art arda durdurma kararı aldı. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan yeni türünün kontrolden çıktığını söyledi. Hancock, “Herkes, virüsü taşıyormuş gibi hareket etmeli” dedi. İngiliz bakan, durumun ciddiyetine dikkat çekerek kurallara sıkı sıkıya uyulması çağrısı yaptı.

Ülkeler, İngiltere’ye uçak seferlerini askıya aldı

İngiltere’de yaşanan bu durum sonrası bazı ülkeler İngiltere’ye seyahati durdurma kararı aldı.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’de tespit edilen koronavirüsün daha hızlı yayıldığı belirtilen mutasyonunun tespit edilmesinin ardından bu ülkeden gelecek uçak seferlerinin yasaklanacağını duyurdu.

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, bu ülkeyle hava yolu ulaşımını askıya alacak kararnameyi imzalayacaklarını söyledi.

İsrail yönetimi, İngiltere’den gelecek yabancıların ülkeye girişini yasakladı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, hava ve demir yolu ulaşımını en az 24 saat durduracaklarını söyledi.

Hollanda, uçuşları 1 Ocak 2021’e kadar durdurdu.

Bulgaristan hükümeti, 31 Ocak’a kadar İngiltere’ye uçuşların askıya alındığını açıkladı.

Almanya da gece yarısından itibaren İngiltere’ye tüm uçuşların yasaklanacağını açıkladı.

Kuveyt, İngiltere’den hava yolu ulaşımını durdurma kararı aldı.

Fransa Başbakanı Jean Castex, İngiltere ile hava, kara ve deniz yolu ulaşımını gece yarısından itibaren 48 saat süreliğine durduracaklarını söyledi.

İngiltere’de tedbirler en üst seviyede

İngiltere’de koronavirüsün daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından, Londra ve çevresinde kısıtlamalar daha da sıkılaştırıldı. Dördüncü aşama önlemler uygulanmaya başlandı.

Ülkede vaka sayısının en çok arttığı şehir olan Londra’da COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında tüm mağazalar, kuaförler ve spor salonları kapatıldı.

DSÖ: İngiltere ile yakın temastayız

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüsün mutasyonuyla ilgili İngiliz yetkililerle yakın temasta olduklarını açıkladı.

DSÖ ayrıca, yeni türün Danimarka, Hollanda ve Avustralya’da da görüldüğünü duyurdu.

Virüsün yeni türünün özellikleri ve olası etkileri hakkında daha fazla bilgi edinildikçe DSÖ’ye üye 194 ülke bilgilendirilecek.

Editör: TE Bilisim