8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Bingöl'den kalkıp kısa süre sonra Tatvan yakınlarında düşen helikopterde şehit oldu. 11 kahramanımızın şehit olduğu elim kazada Korgeneral Osman Erbaş'ın da şehit olması üzerine Merhum şehit Erbaş'ın biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Bitlis'te şehit olan Korgeneral Osman Erbaş kimdir? Korgeneral Osman Erbaş'ın biyografisinin detayları haberde.

Bitlis'te şehit olan Korgeneral Osman Erbaş kimdir? Korgeneral Osman Erbaş'ın biyografisi

Korgeneral Osman Erbaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 8. Kolordu Komutanı olarak görev yapmaktaydı.

Aslen Yozgat Yerköy'lü olan Şehit 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş yedi ay önce de annesi Cemile Erbaş'ı kaybetmişti.

İlk ve ortaokulu memleketi Yozgat'ta tamamlayan Merhum Şehit Korgeneral Osman Erbaş, askeri okuldan başarı ile mezun olduktan sonra Türkiye'nin farklı bölgelerinde görev yaptı.

Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

Korgeneral Osman Erbaş, bir sonraki YAŞ Toplantısında Orgeneralliğe terfi etmeyi bekliyordu.

Korgeneral Osman Erbaş, FETÖ'nin 15 Temmuz'daki alçak darbe girişiminin ardından katıldığı şehit cenazesinde, şehit ailelerini teselli ederken hainlere tepkisini gösterdiği " Türk askeri hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Onlar Türk askeri değil katil" sözleriyle hafızalara kazınmıştı. Konuyla ilgili videoya aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

-Bitlis'te şehit olan kahramanlarımızdan Korgeneral Osman Erbaş, darbeci hainlere bu sözlerle tepki göstermişti

Editör: TE Bilisim