Eriksen kimdir, kaç yaşında, nereli? Cristian Eriksen hangi takımda oynuyor? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Danimarka – Finlandiya maçında Danimarkalı futbolcu Eriksen’in kalp krizi geçirmesiyle birlikte sosyal medyanın gündemine oturdu. Arama motorlarında sıkça araştırtılan ve merak edilen Eriksen kimdir, kaç yaşında, nereli? Cristian Eriksen hangi takımda oynuyor? Soruların yanıtın sizler için haberimizde derledik…

CRİSTİAN ERİKSEN HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Christian Dannemann Eriksen Internazionale yani halk arasında Inter takımında görev yapmaktadır.

ERİKSEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Christian Dannemann Eriksen, Danimarka Milli Takımı’nın yanı sıra İngiliz futbol kulübü olan Tottenham Hotspur için orta saha oyuncusu olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcudur. Danimarka’nın Middlefart şehrinde doğdu, üç yaşına gelmeden önce futbol oynamaya başladı.

On üç yaşından itibaren, Danimarka profesyonel futbol takımı Odense Boldklub için oynamaya başladı. İyi oynadı ve antrenörleri, ileride parlak bir geleceğe sahip olacağından emindi. Daha sonra, Ajax kulübü ile yaklaşık bir milyon Avro değerinde sözleşme imzaladı.

15 yaşındayken, 17 yaş altı Danimarkalı futbol takımına katıldı. Kısa bir süre sonra, Danimarka Futbol Birliği tarafından ‘Yılın Danimarka Futbol Öğrencisi’ seçildi. Olağanüstü performansları nedeniyle, 2010 FIFA Dünya Kupası’nda Danimarka milli takımını temsil edebildi. Turnuvaya katılan en genç oyuncuydu. Ancak, ekibi çok iyi performans göstermedi. Kariyerinde şimdiye kadar, ‘Yılın Futbolcusu’ ödülü de dahil olmak üzere birçok önemli ödül ve onur aldı.

Editör: TE Bilisim