Kötülüklerden korunma duası, kişilerin düşmanlarının ve diğer kişilerin gazabından sakınmak için okudukları duaların tümüdür. Herhangi bir kişiden gelecek kötülüklerden korunmak amacıyla en çok okunan ve tesirli olduğuna inanılan dua şudur:

Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve ente rabb'ül-arş'il-azim.
Maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah'il Aliyy'il Azim.

Anlamı: Allah'ım sen birsin. Yalnız sadece sana inanırım. Sana hep inandım. Her daim senin isteğin olur. Senin isteğin dışında gerçekleşmez. Güç ve kuvvet kazanmak sadece senin sayendedir.

Bu dua, çok uzun olmaması sebebiyle de okunması tercih edilen dualardan biridir. Her kim, bu duayı okursa üzerindeki nazar dağılır, kem gözler uzaklaşır buyrulmuştur.

Tehlikeyi Önlemek İçin Hangi Dua Okunur?

Tehlikeyi önleme duasının okunuşu, şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh.
Bismillâhi mâ şâallah lâ yesűkul hayre illallah.
Bismillâhi mâ şâallah lâ yekşifüssűe illallah.
Bismillâhi mâ şâallah küllü ni’metin minallah.
Bismillâhi mâ şâallah el hayrü küllühü biyedillah.
Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssűe illallah.
Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min ni’metin fe minallah.
Bu dua, her gün, sabah ve akşam namazları kılındıktan sonra birer veya üçer defa okunmalıdır. Düzenli olarak okunursa her türlü düşmandan gelebilecek tehlikeleri önleyecektir.

Kötülüklerden Korunma Duaları Nasıl Okunur?

Kötülüklerden korunma dualarının okunuşları, abdest alarak yapılmalıdır. Abdest alınıp 2 rekat namaz kılındıktan sonra okunan kötülüklerden korunma duaları daha tesirlidir. Aynı zamanda kişinin bu duaları içten etmesi de gerekir. Bazı korunma duaları da her an okunabilir. Yani her duanın okunuşu birbirinden farklıdır ve dualar usulüne göre okunmalıdır.

Haşr Suresi Nedir?

Haşr suresi, 24 ayetten oluşan ve hem kötülüklerden hem de nazardan korunma amacıyla okunması tavsiye edilen dualardan biridir. Kötülüklerden korunma amaçlı okunacaksa sadece 22, 23 ve 24. Ayetleri okunur. Bu sure, Kur’an’da yer alması nedeniyle abdestli okunmak zorundadır. Aksi halde kabul olmaz. Haşr suresinin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim
Huvallahulleziy la ilahe illa huve ‘alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.
Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu’minul muheyminul ‘aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi ‘amma yuşrikune.
Huvallahul halikul – bariy-ulmusavviru lehum’esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel’ardı.
Ve huvel’aziyzulhakiymu. (Amin)

Anlamı: O, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan Allah’tır. Gaybı da, görünen âlemi de bilendir. O, Rahmân’dır, Rahîm’dir.O, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, kutsal (her türlü eksiklikten uzak), barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.O, yaratan, yoktan var eden, şekil veren Allah’tır. Güzel isimler O’nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O’nu tesbih eder. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Kazadan ve Beladan Korunmak İçin Okunacak Kısa Dualar Nelerdir?

Kaza ve beladan korunma duaları, Müslüman kimselerin her an okuyabilecekleri, kısa ve etkili dualardır. Bu dualar okunursa kişiler hem kötülüklerden korunur hem de başına gelebilecek kazalardan, aksiliklerden ve musibetlerden sakınır. Okunabilecek birden fazla kısa dua vardır. Hepsinin anlamı birbirine yakındır. Bu nedenle dilenen dua okunabilir.

Bismillâhi’llezî lâ yedurru maasmihî şey’ün fi’l-ardı ve lâ fi’s-semâi ve hüve’s-semî’ul-alîm.

Anlamı: İsmiyle yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar vermediği Allah adıyla başlarım. O hakkıyla işiten ve kemaliyle bilendir.

Allahümme ahsin âkıbetenâ fil umûri küllihâ ve ecirnâ min hızyi’d- dünya ve azabil âhirah.

Anlamı: Allah’ım! bütün işlerde akıbetimizi güzel et ve bizi dünyanın rezilliğinden ve ahiretin azabından muhafaza et.

Editör: TE Bilisim