Sevdiğine kavuşma dua, kişilerin sevdikleriyle buluşmaları için veya farklı yerlerde yaşayan kişilerin bir araya gelebilmeleri için okudukları dualardan biridir. Sevdiğine kavuşmak amacıyla okunan dua şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim

Ya Vedud

İnnellezıne amenu ve amilus salihati se yec’alü lehümür rahmanu vüdda

Ya Cami

Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum la te’huzühu sinetüv vela nevm lehu ma fis semavati ve ma fil ard men zellezı yeşfeu ındehu illa bi iznih ya’lemü ma beyne eydıhim ve ma halfehüm ve la yühıytune bi şey’im min ılmihı illa bi ma şa’ vesia kürsiyyühüs semavati vel ard ve la yeudühu hıfzuhüma ve hüvel alıyyül azıym

Ya Kadir

Huvallahul halikul – bariy-ulmusavviru lehum’esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel’ardı. Ve huvel’aziyzulhakiymu. (amin)

Sevdiğine Kavuşmak İçin Okunan Dua Nasıl Okunur?

Kavuşma duasının okunuşu, mutlaka abdest alarak yapılmalıdır. Din alimleri, bu duaya Cuma gecesi yatsı namazından sonra okunmaya başlanmasını ve 7 gün boyunca, her gün yatsı namazından sonra niyet edilerek okunması gerektiğini söylemiştir. Niyet edildikten sonra bazı din alimleri bu dua okunurken sadaka verilmesini de tavsiye edilmiştir. Bu duanın en önemli tarafı da kesintisiz her akşam okunmasıdır. Aksatılarak okunan dualar kabul olmaz.

Sevdiğine Kavuşmak İçin Hangi Esmalar Okunur?

Kavuşmak için okunan esmalar, şunlardır:

Ya Vedud: Kullarını en fazla seven ve sevilmeye en layık olan

Ya Kadir: İstediği her şeyi yapmaya gücü yeten

Ya Cami: istediği her şeyi istediği zaman bir arada toplayan

Bu esmalar, sevdiğine kavuşmak için okunan dualarla birlikte zikredilecekleri gibi yalnız başlarına da söylenebilirler. Ancak dualarla okunan esmaların daha makbul olduğu buyrulmuştur.

Sevdiğine Kavuşmak İçin En Tesirli Dua Nasıl Okunur?

Hızlı tesirli sevdiğine kavuşma duası, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim.

Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul habir.

Allahu la ilahe illa hüves semiul basir.

Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadun.

Allahu la ilahe illa hüvel rahmanirrahiym.

Allahu la ilahe illa hüvel ferdussamed.

Allahu la ilahe illa hüvel zahirul batınınu.

Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadussamed.

Allahu la ilahe illa hüvel fettahul aliym.

Allahu la ilahe illa hüvel kariybul musavvir.

Allahu la ilahe illa hüvel mennanul hannanu.

Allahu la ilahe illa hüvel rafiul aliym.

Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul keriym.

Allahu la ilahe illa hüvel melikül kuddus.

Allahu la ilahe illa hüvel hakkul mubiyn.

Allahu la ilahe illa hüvel aziyzul aliym.

Allahu la ilahe illa hüvel ehadus samed.

7 Günde Etkili Olan Sevdiğine Kavuşma Duası Nasıl Okunur?

Kısa sürede etkili kavuşma duası, şöyle okunur:

Bismillahirrahmanirrahim

Ya Vedud,

Vedduha. Velleyli iza seca. Ma vedde’ake rabbüke ve ma kala. Ve lel’ahıretü hayrün leke minel’ula. Ve lesevfe yu’tıyke rabbüke feterda. Elem yecidke yetiymen feava. Ve vecedeke dallen feheda. Ve vecedeke ‘ailen feağna. Femmel yetiyme fela takher. Ve emmessaile fela tenher. Ve emma binı’meti rabbike fehaddis.

Ya Cami,

Sebbihısme rabbikel’a’la. Elleziy haleka fesevva.Velleziy kaddere feheda. Velleziy ahrecelmer’a. Fece’alehu ğusaen ahva. Senukriüke fela tensa.İlla maşaallahü innehu ya’lemülcehre ve ma yahfa. Ve nüyessirüke lil yüsra. Fezekkir in nefe’atizzikra. Seyezzekkerü men yahşa. Ve yetecen nebühel’eşka. Elleziy yaslennarel kübra. Sümme la yemütü fiyha ve la yahya. Kad efleha men tezekka.Ve zekeresme rabbihi fesalla. Bel tü’sirunel hayateddünya. Vel’ahıretü hayrün ve ebka. İnne haza lefissuhufel’ula. Suhufi ibrahiyme ve musa.

Ya Mucib,

Elem neşrah leke sadrek. Ve vada’na ‘anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa’na leke zikreke. Feinne me’al’usri yüsren. İnne me’al’usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab. (amin)

Bu dua da, diğer kavuşma duaları gibi 7 gün okunur ve 7 günün bitiminde kişinin sevdiğine kavuşmak için ismini söyleyerek bağışlaması gerekir.

Kaynak : Erişim Haber

Editör: TE Bilisim