3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge nedir, ne demek? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Toplu sözleşme görüşmelerinde bugün son eşiğe girilirken Bakan Bilgin tarafından gelecek 3600 ek gösterge açılması da büyük önem taşıyor. Bu kanunun kabul edilmesi halinde memurların emekli aylıklarının ve ikramiyeleri artış gösterecek. Peki, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor? 3600 ek gösterge nedir, ne demek? İşte 3600 ek göstergeye ilişkin son dakika gelişmelerinin detayları...

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması demektir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır.

Ek gösterge rakamı 3000 olan öğretmen ve hemşireler özellikle ek göstergelerin artışını beklemekteydi. Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği oluşturmaktadır. 657 sayılı Devlet Kanunu'na tabi olan öğretmen, polis, din görevlileri, hemşireler gibi birçok meslek grubu ek göstergelerin artışını dört gözle bekliyorlardı.

3600 EK GÖSTERGE NEDİR, NE DEMEK?

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergenin 3600'e çıkarılması memurların emekli aylıklarının ve ikramiyelerinin artması anlamına geliyor.

Editör: TE Bilisim