Başta oruç, Kuran-ı Kerim ve teravih olmak üzere bu mübarek aya mahsus olarak yapılmasında büyük ecir ve mükâfât ümit edilen güzel ameller bulunmaktadır. Bu bağlamda, rekat sayıları ve okunacak surelerde değişiklikler olmakla birlikte Ramazan-ı Şerif'in her gecesi için ayrı ayrı tavsiye edilen namazları kılmak isteyen Müslümanlar her gün konuya dair araştırmalar yapıyor. Ramazan'ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın yedinci gecesi kılınacak namazın fazileti konusu da araştırılmakta. Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar hakkında hususi tavsiyeler bulunuyor. Bunlar nafile namaz olup teravih namazı yerine de geçmiyor. Peki, Ramazan'ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın yedinci gecesi kılınacak namazın fazileti, sevabı hakkında bilgiler haberimizde.

*Ramazan'ın 8. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? 8. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan'ın sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti için tıklayınız!

Ramazan'ın 7. gecesi ne zaman?

2022 Ramazan'ın 7. gecesi, 7 Nisan Perşembe'yi 8 Nisan Cuma'ya bağlayan gecedir. Zira günlerin önce gecesi, sonra gündüzü idrâk edilmektedir.

Ramazan'ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın yedinci gecesi kılınacak namazın fazileti

Senenin kalbi olan Ramazan-ı Şerif’te yapılan ibadetlerin manevi bereketinin tüm seneye sirayet edeceği rivayet edilir. Bu mübârek ayda zikir, namaz ve  Kur’an-ı Kerim’le kalbini manevi anlamda canlandırabilenlere Allâhu Teâlâ tüm sene boyunca ibadet lezzeti ve çoşkusunu ihsan buyurur.

Ramazan’ın 7. gecesi (2022'de 7 Nisan Perşembe'yi 8 Nisan Cuma'ya bağlan gece) Peygamber Efendimizin (s.a.v.) tavsiye ettiği 4 rekat namaz bulunmaktadır.

Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz, nasıl kılınır? Namazın kılınış şekli, yatsı ve öğle namazlarının son sünneti gibidir. İki rekatte bir selam vererek 4 rekata tamamlanır.

Ramazan’ın 7. gecesi kılınacak namaz hakkında Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz me’âlen şöyle buyurmaktadır;

Bir kimse bu gecenin yarısında dört rekat namaz kılarsa ve her rekatında Fatiha suresi ile 10’ar defa İhlâs, Felak, Nâs surelerini okursa, Allâhu Teâlâ meleklere buyurur ki; Görün benim kulumu ki, tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister. O halde siz şahit olun ki, ben de kulumun günahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim.

Editör: TE Bilisim