8 Nisan Cuma 2022'yi 9 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece; Ramazan'ın 8. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? 8. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan'ın sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti merak edildi. Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar ve yapılacak ibadetler araştırılıyor. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif'i gücü yettiğince ibadet ve taat ile geçirerek Cenâb-ı Hakk'ın sonsuz lütfuna mazhar olmak isteyen Müslümanlar, bu aya mahsus tavsiye edilen ibadetler konusuna hassasiyet göstermekte. Peki, Ramazan'ın 8. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? 8. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan'ın sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti hakkında merak edilenler yazımızda olacak.

-Ramazan'ın 9. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın dokuzuncu gecesi namazının fazileti nedir?

-8. gece teravih namazının fazileti nedir? Ramazan'ın 8. gecesi teravih kılmanın fazileti, sevabı ne?

Ramazan'ın 8. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? 8. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan'ın sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti

Ramazan-ı Şerif’in 8. gecesinde (2022'de 8 Nisan Cuma'yı 9 Nisan Cumartesi'ye bağlayan gece) kılınacak 2 rekat namaz vardır. 2 rekat 8. gecesi namazı, teravih namazından ayrı olarak kılınmalıdır. Zira teravih namazı sünnet-i müekkede olup burada konu olan namaz ise ayrıca kılınan nafile bir namazdır.

Ramazan ayının 8. gecesi kılınacak namaz hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) me’âlen şöyle buyurmuştur;

Kim ki, bu gecede bir Fatiha, birer kez de İhlâs, Felak ve Nâs surelerini okumak suretiyle ile 2 rekat namaz kılarsa, yedi cehennemin kapısı ona kapanır, sekiz cennetin kapıları açılır.

Namazın kılınış şekli yatsı ve öğle namazlarının son sünnetleri gibidir.

-Ramazan'ın 7. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazanın yedinci gecesi kılınacak namazın fazileti için tıklayınız!

Editör: TE Bilisim