Orucun değil Ramazan-ı Şerif'in sünneti olan teravih namazı, oruç tutamayan Müslümanlar için de sünnettir. Peygamber Efendimiz s.s.v.'in çok nadiren terk ettiği Teravih namazında birçok hikmetler bulunmaktadır. Özellikle de her gecesinde ayrı ayrı mükâfât gizlidir. İşte Ramazan'da gün gün teravih namazının fazileti de bu bağlamda merak edilmektedir. Peki, 8. gece teravih namazının fazileti nedir? Ramazan'ın 8. gecesi teravih kılmanın fazileti, sevabı ne? İşte konuya dair kısaca bilgiler.

*Ramazan'ın 8. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? 8. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan'ın sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti için tıklayın!

8. gece teravih namazının fazileti nedir? Ramazan'ın 8. gecesi teravih kılmanın fazileti, sevabı ne?

Teravih namazı sünnet-i müekkededir. Yani Rasûlullah Efendimiz'in s.a.v. ehemmiyetle devam ettiği, ancak çok nadiren terk ettiği sünnetler arasındadır.

Sünnet-i müekkedenin hükmü vacibe yakındır. 

Teravih namazı evde tek başına ya da cemaatle eda edilebilir. Cemaatle teravih kılmanın fazileti elbette daha fazladır.

Peygamberimiz aleyhi's-salâtü ve's-selâm, teravih namazının fazileti hakkında buyurur ki;

Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173)

Ayrıca  Ramazan-ı Şerif’in 8. gecesi teravih namazı kılan kimseye, Allah'ın (c.c.) Bedir savaşında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile beraber küffara  karşı savaşmış gibi sevap ihsan edeceği rivayet edilmiştir. [Dürratü’l-Vâ’izîn s:16-17]

Hasta ve çok yorgun olanlar teravih namazını 20 rekat olarak kılamasa bile en azından sevabından mahrum kalmamak için 6-8 rekat kadar, ve hatta ayakta durmaya gücü yetmiyorsa oturarak da eda edebilirler.

Editör: TE Bilisim