Kur'an-ı Kerim, namaz ve oruç ayı mübarek Ramazan-ı Şerif'in manevi bereketinden en güzel şekilde istifade edebilmek için gayret eden Müslümanlar, bu aya mahsus ibadetleri araştırıyor. Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar ve okunacak sureler, dualar sıkça sorgulanıyor. Sünnet-i müekkede olan teravih namazını kıldıktan sonra özellikle de gecenin ilerleyen vakitlerinde kılınması tavsiye edilen her geceye mahsus namazlar bulunmakta. Bu bağlamda Ramazan'ın 9. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın dokuzuncu gecesi namazının fazileti nedir? sorusunun yanıtıyla ilgili kısaca bilgileri yazımızda derledik. 9 Nisan Cumartesi'yi 10 Nisan Pazar'a (2022) bağlayan gece, Ramazan'ın 9. gecesidir. 10 Nisan Pazar da Ramazan-ı Şerif'in 10. günüdür. Gece, gündüzden evvel idrâk edildiğinden dolayı 9. gece namazı bu akşam eda edilecektir. Peki, "Kıyamet günü yüzü dolunay gibi nurlandıran" Ramazan'ın 9. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın dokuzuncu gecesi namazının fazileti nedir? İşte ayrıntılar!

*Ramazan'ın 10. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın onuncu gecesi kılınacak namaz ve teravih namazının fazileti

*Ramazan'ın 8. gecesi kılınacak namaz kaç rekat? 8. gece namazı nasıl kılınır? Ramazan'ın sekizinci gecesi kılınacak namazın fazileti

Ramazan'ın 9. gecesi kılınacak namaz kaç rekat, nasıl kılınır? Ramazan'ın dokuzuncu gecesi namazının fazileti nedir?

Ramazan'ın 9. gecesi kılınacak namaz kaç rekat ve nasıl kılınır; Ramazan-ı Şerif’in 9. gecesinde kılınacak 12 rekat namaz vardır. Bu namaz teravih namazından ayrı olarak tavsiye edilmiş bir namazdır.

Ramazan ayının 9. gecesi kılınacak namaz hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) me’âlen buyurmuşlardır ki;

Bu gecede (her rekatında) bir Fatiha, 10 İhlâs, 5’er kez de Felak ve Nâs surelerini okumak suretiyle ile 12 rekat namaz kılan kimsenin, on türlü haceti kabul olunur ve kıyamette yüzü ayın bedir hali (dolunay) gibi nurlanır.

İki rekatta bir selam vermek suretiyle kılınan 12 rekat namazın kılınış şekli, yatsı ve öğle namazlarının son sünnetleri gibidir.

Editör: TE Bilisim