Bugün mutlu olmamız için bize ulaşan bir güzel haber daha. Ne kadar şükretsek azdır. Hani kültür diyoruz ya, medeniyet diyoruz ya. Bu kelimelerin altı bunlarla doluyor, üstü bunlarla örtülüyor. Merak uyandıran bu girizgahtan sonra haberin detaylarını yanda okuyacağınız üzere kısaca, Üsküdar’da dolmuş şoförü bir ensârın aracının ardına astığı; “Suriyeli kardeşlerimiz ücret ödemesin, dua bekliyoruz” yazısı. Tüm dolmuşçulara örneklik teşkil eden harika davranış. Zannediyorum okuyan tüm Müslümanları ziyadesiyle memnun edecektir.

Bu örnek davranış bize Asr-ı saadetten bir koku getirdi, bir an yaşattı. Mekke’den gelen muhacirlere Medine’nin geniş yürekli insanları şefkat dolu kollarını açmışlardı. Sadece kollarını açmakla kalmayıp, evlerini, sofralarını, işlerini paylaşmışlardı. Ne güzel bir esinti.

Suriyeli kardeşlerimizi belki dolmuşa para ödememek memnun edebilir ama inanıyorum ki daha fazla memnun edecek şey kendilerini bir yabancı gibi hissetmeyecek olmalarıdır. Düşünsenize berber traştan, fırın ekmekten para almasa, en azından bir güler yüzle herkes karınca kararınca bu ensar hareketliliğine katkıda bulunsa ne hoş olur. Medeniyet birikimimizin bu nevi filizlenmeleri gelecek adına fazlasıyla ümit verici.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ