Selamun Aleyküm Ayşe Beyza Çiçek Hanım,

Ben Ahmet Celal, Marmara Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi’nde okumaktayım. Diriliş Postası’nı severek ve okuyarak takip ediyorum. Sizlerin de yazdığı yazıları genel itibariyle güzel buluyorum.

Size benim de üyesi olduğum Yeryüzü Doktorları’nın gençlik yapılanması olan Genç Yeryüzü Doktorları’nın temsilciliğinin bulunduğu birkaç üniversitedeki arkadaşlarımız geçen sene (2014-2015 eğitim yılında) yapmaya başladığı “Gün Şeker Pembesi” projesinden bahsetmek istiyorum.

Proje Amacı: Genç Yeryüzü Doktorları toplulukları olarak Soma’da yakınlarını kaybeden ilköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin travmalarını en az hasarla atlatmaları için sağlık taraması yaptık, motivasyon gezileri düzenledik.

Geçen sene Soma’daki 5 köy okulunda temsilciliklerimizden o bölgeye yakın 5 üniversiteden* arkadaşlar ziyarette bulundular. Orada öğrencilerle 1 gün geçirdiler. Şimdi ise projenin 2. adımı olan ziyaret edilen okullara kütüphane oluşturma aşamasına geldiler. Bu aşamada 1 Aralık’a kadar tüm temsilciliklerimizdeki üniversitelerde 1-8. sınıf seviyesinde kitaplar toplamaya başladık. Bu süre sonunda yine aynı arkadaşlarımız önceden gittikleri okullarda kütüphaneleri kuracaklar inşaallah.

Bu maili size atmaktaki niyetimse sizin bu ve benzeri konularda yazılar yazmanız dan ötürü. İnşaallah projeyi beğenirsiniz ve bu konu hakkında Diriliş Postası okurlarımızı bu konuda bilgilendirsiniz. Sizlerden böyle bir isteğim var.

Bu projeden özellikle Hakan Abi ve diğer yazar ağabeylerimizin de haberdar olmasını sizlerden istirham ederim.

Eğer yazdıklarımda yanlış haddi aşan bir şeyler varsa ve zamanınızı aldığım için hakkınızı helal ederseniz sevinirim. Allah’a emanet olun. Hayırlı günler…

Not 1: Kafanıza takılan hem proje hem de Genç YYD ile ilgili sorularınızı bekliyorum.

Not 2: Şöyle bir hizmetin olduğunu da ekleyeyim dedim…

“Yeryüzü Doktorları koordinatörlüğünde Suriyeli mülteciler için Avrupa Birliği ve IOM işbirliğiyle gerçekleştirilen ücretsiz poliklinik hizmetleri, Bezmialem Fatih Semt Polikliniği’nde hafta içi saat 17:30-21:30 arasında gerçekleşecektir.” Randevu almalarına gerek yoktur.

*Celal Bayar Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları.

Ahmet Celal DEMİREL

———–

Bir Genç Yeryüzü Doktoru’nun kaleminden: Gitmeyin, diğer derse de gelin!

Genç Yeryüzü Doktorları 4. Bölge Toplulukları olarak uzun bir zamandır fikrini olgunlaştırdığımız ‘Gün Şeker Pembesi’ projemizi, 19-20 Nisan 2015 tarihlerinde başlattık.

İyilik yapmak için en önemli mihenk taşları niyet, fikir ve hareketliliktir. İyilik yapmak için önce bir sorunu gözlemlemek ve ona yönelik fikir üretmek gerekir. Ürettiğimiz fikrin ne niyetle yapılacağı da son derece önemlidir. Niyetimizi halis tutmadığımız zaman fikrimiz rayından çıkacak ve bizi hiç ummadığımız taraflara savuracaktır. Ve unutmamalıyız ki bizi harekete geçirmeyen fikir hiçbir şeydir ve önemi yoktur. Fikirlerimizi hayata geçirmek için onlara aksiyon katmamız hiç şüphesiz şarttır.

Bismillah dedik ve eğitimlere başladık. ‘’Evet çocuklar bilin bakalım biz nereden geldik?’sorusuyla derse başladık. Tüm eller havada ve ‘Manisa!, Soma!, Hastane!’ cevapları peşi sıra geliyor. Ve yanlış hatırlamıyorsam Berkay cevap verdi:

‘Siz yeryüzü doktorlarısınız’ kısmen doğruydu bu cevap. Çünkü yeryüzü doktoru olmaya çalışıyorduk ve memleketimiz yeryüzüydü işte! Nereden geldiğimizin pek de önemi yoktu.

Girdiğimiz sınıflardaki tüm çocuklarla eğlenceli oyunlar eşliğinde tek tek tanıştık. Bunun ne demek olduğunu daha iyi anlamamız için belirtmekte fayda görüyorum. Yaklaşık 700 çocuğun o günden başlamak üzere yanlarında olacak abileri ablaları oldu. Dersin sonuna geldik ve çocuklar bize “gitmeyin, diğer derse de gelin” diye sesleniyorlar. Teneffüsteyiz.. Çocuklar bahçede top oynuyorlar ve Furkan Tokgöz kardeşim yanlarında. Görüyorum ki arkadaşlarımda tüm yorgunluklar unutulmuş ve ne kadar çocukla iletişime geçebilirsek, onlarla ne kadar güzel vakit geçirirsek projemiz o kadar anlam kazanmış olacak duygusu hâkim.

Mücahit Tan / Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi