Kars Çayı’nın geçtiği Akçalar köyü çevresinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde Kars Çayı’nın aşırı yosunla kaplandığını söyleyerek hızlı bir şekilde akan suyunun neden yoğun tuttuğuna anlam veremediklerini kaydettiler.

Geçmişte bu bölgede yosun olmadığını söyleyen vatandaşlar, "Eskiden bu çayda çocuklar yüzerdi. Şimdi yaklaşmaya korkuyoruz. Hem çok coşkulu akıyor, hem de her tarafı yosun dolu" dediler.

Tayland ile Kamboçya arasındaki çatışmalar ASEAN toplantısına rağmen devam ediyor
Tayland ile Kamboçya arasındaki çatışmalar ASEAN toplantısına rağmen devam ediyor
İçeriği Görüntüle

A W489011 01

Kars Çayı’nın birçok noktasında yosun bulunduğuna işaret eden vatandaşlar, su kaynaklarına evsel ve sanayi atıklarının bırakılmaması ve dere yataklarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

A W489011 03

Diğer yandan Kars Çayı’nda bulunan yosun, etrafa koku yayarken, sivri sinekleri de bünyesinde barındırıyor.

Vatandaşlar Kars Çayı’nın eski haline dönmesini bekliyor.

Kaynak: İHA