Yeni tip koranavirüsün etkisini yitirmesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi kutsal topraklarda da bahar havası yaşanıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘sakıncası yok’ açıklamasıyla birlikte Hac görevini yerine getirmek için ülkelerinden sevinçle kutsal topraklara ulaşan Müslümanlar, dil, ırk, ayrımı gözetmeksizin birbirlerine sarılıyor. Aylardır ibadete kapalı olan Peygamber emaneti mescitlerde namaz kılan Müslümanlar, sevinçten gözyaşı döküyor.

*****

Ülkemizde Kovid-19’la mücadelede tedbir amaçlı kapatılan camiler, bugünlerde sadece Cuma namazlarında değil vakit namazlarında da doluyor. Kurban Bayramı yaklaşırken tüm yurtta ihtiyacı olan vatandaşlar için kıyafet ve gıda yardımı kampanyalarına rekor bağışlar geliyor. Rize’de ise salgından kaçmak için ağaçların tepesinde yaşayan vatandaşlar, şehir hayatına uyum sağlamaya çalışıyorlar.

*****

Koronavirüse karşı tedbir amaçlı verilen arayı çok iyi değerlendiren Fenerbahçe, yoluna kayıpsız devam ediyor. Sarı Lacivertliler, zorlu Ankara deplasmanından da 3 puanla dönmeyi başardı. Trabzonspor’la amansız bir şampiyonluk yarışı veren Galatasaray ise 1 puanı Adem Büyük’ün son dakikada attığı jeneriklik golle kazandı. Teknik patron Fatih Terim’in 2-0 yenik girilen devre arasında futbolcuları sert bir şekilde uyardığı ve  birçok fırsatı değerlendiremeyen Falcao’yu tokatladığı konuşuluyor. Öte yandan ilk yarıda kaçırılan penaltı sonrası fenalaşan İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak’ın durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığı açıklandı. İstanbul derbisinde evinde Kasımpaşa’yı ağırlayacak olan Beşiktaş’ın teknik patronu Sergen Yalçın, takımda yaşanılan kötü gidişatın kondisyonsuzluktan değil akılsızlıktan olduğunu söyledi. Yalçın, “Mesele kondisyon olsa ben iyi bir futbolcu olamazdım” dedi.

*****

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Korona Kemal’ benzetmesi yaptı. MHP Liderinin  bu sözlerine cevap veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bahçeli’nin geçmişte Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı cümlelerden alıntılar yaptı. Fırsatı değerlendiren Ekrem İmamoğlu, Erzurum’a gitti. Kayak sezonunun gelmediğini öğrenen İmamoğlu, ‘bana yüzmekte yakışır’ diyerek Antalya’ya geçti. Salgında tüm liderlerini kaybeden PKK’dan umudunu kesen HDP ise nereye yaslanacağını şaşırmış durumda. Yüzlerce anne şu ana kadar çözülen örgütten kaçan evladına kavuştu.

Umarım yüzünüzde bir gülümseme olmuştur. Yukarıda yazdıklarımın amacı kimseyi incitmek ve ya halk tabiriyle ‘ti’ ye almak değil. Sağlık Bakanlığımızın tavsiyelerine uyarak evlerimizden çıkmadığımız şu günlerin geçeceğini yarı mizah yaparak yarı da temennilerimi katarak anlatmak istedim. Evet bu günler geçecek bizlerde yeniden sokaklara, caddelere, parklara, bahçelere, camilere doluşacağız. Belki de bu günlerden çıkardığımız dersler hayata daha sıkı tutunmamızı sağlayacak. Dünya’da zulüm altında yıllardır karantina hayatı yaşayanları eminim daha iyi anlayacağız.

*****

Sağcımız, “Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir…” mısralarını okumaya, solcumuz “Güzel günler göreceğiz güneşli günler” şarkısını söylemeye kısa bir süre daha devam etsin. Düşüncemiz ne olursa olsun hep birlikte atlatacağız bu günleri… Kalın sağlıcakla…