Süper Lig’in 13. haftasında Trabzon’da ve İstanbul’da oynanan Trabzonspor- Konyaspor ile Fenerbahçe-Sivasspor arasındaki karşılaşmalarda hakemler Zorbay Küçük ve Hüseyin Göçek’in yanı sıra bu müsabakaların VAR hakemleri Alper Ulusoy ve Özgüç Türkalp’in durumu ülkemizin hakemliğini yerin dibine batırırken, cansiperane çalışan ve futbolumuzun kalkınması için gününü güne katan TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi’yi zora sokuyorlar.

Gelelim Trabzonspor-Konyaspor maçına. Bordo-mavili takımın iki penaltısı da oyun kitabına göre kireçli nokta, doğru. Zorbay Küçük’ün önce penaltı, sonra iptal ettiği karar doğru. Ya Konyaspor’un attığı 2. gol? Bana göre net elle. 17 kameradan bunu çözememek ne demek? Fiziksel kurala göre dizden gelen top hava çıkıyor, top dışarı yönelecekken yeşil-beyazlı ekibin golcüsü Diouf eliyle temas ederek kendisiyle birlikte ağlara takılıyor. Müsabaka tam 5 dakika duruyor ve gol kararı veriliyor.

Ya Fenerbahçe-Konyaspor maçı? Sarı-lacivertliler iyi oynamıyor. Hakem Göçek maçta çok kötü yönetim gösteriyor. Şükrü Saraçoğl’unda Hüseyin Göçek’e tribünlerden toplu halde galiz küfürler yapılıyor. Göçek rotasını kaybediyor. Ceza sahası dışında yapılan müdahalede koşarak penaltı kararını veriyor. Fenerbahçeli savunma oyuncusu Serdar Aziz’in ceza sahası içinde eliyle topa hamle yapmasında da karar ‘devam’ oluyor.

Bence ikisi de çok kritik pozisyon. Belki orta hakem kaçırdı ama nerede 'VAR’ hakemleri? Sahada ve dışında bu işten para kazananların terine ihanet etmekten başka bir şey değil bu işler. MHK ve yöneticilerine: Hakemlerinizin ya performansları düşük ya da bu işin içinde Ali-Cengiz oyunları var. Çünkü TFF Başkanı Büyükekşi’nin insanlığına, hoşgörüsüne ve çalışkanlığına gölge düşürüyorsunuz.