Trabzonspor, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgesi için ilk günden bu yana her türlü yardım ve desteği veriyor. Başta kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu olmak üzere tüm yönetim seferber oldu. Bordo-mavili kulüp, depremin ardından daha ilk gün içinde AFAD’ın başlattığı yardım kampanyasına destek amacıyla Kahramanmaraş’taki depremzedeler için iki tıra ilave olarak daha sonra da ihtiyaç malzemelerini taşıyan üçüncü tır ve takım otobüsünü depremin yaşandığı Malatya’ya gönderdi. Bölgeye ulaşan ihtiyaç malzemelerinin yetkililere teslim edilmesinin ardından takım otobüsü, valilik koordinasyonuyla deprem bölgesinde sevkiyatların yapılması amacıyla kullanıldı.

Trabzonspor Takım Kaptanı Uğurcan Çakır, depremzedelere maddi yardımda bulunurken her türlü desteği de verdi. Bordo-mavililer, 16 Şubat Perşembe günü kendi sahasında Basel ile yapacağı Konferans Ligi müsabakasının geliri ile bu maçın naklen yayınını gerçekleştirecek TV8’den alınacak ücreti de depremzedelere bağışlayacak. Trabzonspor, lig başlayana kadar Almanya’da da 50 bin kişilik statta büyük bir takımla yardım karşılaşması oynamak istiyor.

Türk futbolunun dört büyük takımından biri olan Trabzonspor’un deprem felaketi karşında verdiği destek ve yardım ülkemizde takdirle karşılandı. Deprem felaketi yaşayanlar Trabzonspor Kulübü’ne teşekkürlerini iletti.