Abdullah Avcı’nın istifasının ardından Trabzonspor Teknik Direktörlüğüne atanan Orhan Ak yönetimindeki bordo-mavililer, sahasında karşılaştığı Adana Demirspor’u 4-1 mağlup etti.

Ev sahibi takım, Yusuf Yazıcı’nın bireysel gayretiyle bulduğu erken golle öne geçmesine rağmen müzmin hastalığı olan “frene basması” sebebiyle konuk ekibe avantaj sağladı. Güney ekibinde Teknik Direktör Montella’nın yaptığı iki oyuncu değişimiyle mavi-siyahlılar oyunda dengeyi sağlayıp Trabzonspor kalesinde etkili oldu. Sahada 10 kişi mücadele veren Demirspor, arzuladığı gole sonradan oyuna dâhil olan Ndiaye ile kavuştu. Bordo-mavili takımın sürekli pas hatası yapması ve yavaş oyunu, taraftarı da bıktırınca Şenol Güneş’te 'yuhalamalar' baş gösterdi.

İkinci yarıda Fırtına’da Umut Bozok-Gomez çift ileri uç oyuncusu oynadı. Geçici teknik adam Orhan Ak, Hamsik ve Edin Visca’yı da sahaya sürdü. Karadeniz ekibinin tek kaleye döndürdüğü maçta önce Vitor Hugo kafayla skoru 2-1 yaptı. Daha sonra sahalara yeniden dönen Visca’nın frikikten nefis golü geldi. Fırtına, bir açıldı pir açıldı. Umut Bozok 4. golü kaydetti. Bordo-mavililer son 15 dakikadaki golleriyle farklı kazanmasını bildi.