Trabzonspor, yarın 18. başkanını seçecek. Daha önce Trabzonspor’a başkan adaylığını açıklayan asbaşkan Ertuğrul Doğan seçime tek başkan adayı olarak girecek. Yıllar sonra kulüpte iki dönem yöneticilik yapmış olan hem de başkan yardımcısı ve asbaşkan olarak görev yapan Doğan, artık başkan olacak.

Bu durum bana göre Trabzonspor Kulübü açısında önemli bir avantaj. Çünkü Doğan, Trabzonspor’un nesi var nesi yok, içini, dışını bilen bir durumda. Eski dönemlerde Trabzonspor’a bazen paraşütle getirilen başkanlar, kulübün durumunu öğrenene kadar görev süresini dolduramazdı. Bu da Bordo-Mavi kulüp için önemli kayıplara neden olurdu.

Ertuğrul Doğan, genç bir müteşebbis. Atılımcı bir ruha ve yapıya sahip. Ticaret ve iş insanı. Trabzonspor’un son şampiyonluğunda kulübün ekonomisini ayakta tutan ve yönlendiren isimdi. Bana göre Karadeniz ekibinin 2021- 2022 yılın-da kazandığı şampiyonluğa en büyük emek veren bir asbaşkan idi. Bu genç adam 46 yaşında Fırtına’nın başkanlık koltuğunu devralacak.

Elbette bu genç başkanın işi o kadar kolay olmayacak. Denetleme kurulunun son açıklamasında Trabzonspor’un borcu 3 katrilyona yakın. 31 Mart 2023’e kadar Trabzonspor’un 250-300 milyon TL arasında ödemesi var. Yıl sonuna kadar bu miktar daha da artacak gibi duruyor. Doğan yaptığı açıklamada, bordo-mavili camiayı rahatlatarak, bu yüklü ödemenin karşılığının var olduğunu belirtti.

Trabzonspor, Türkiye liginin gülüdür. Başkanlar ve onun ekip arkadaşları bu gülün solmaması ve her zaman renkli ve güzel gözükmesi için çalışanlardır. Trabzonspor’un yeni başkanı Ertuğrul Doğan ve takım arkadaşlarına yeni görevlerinde başarılar diliyorum.