Süper Lig’in 15. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrükspor’a 4-1’lık farklı bir skorla yenilerek taraftarlarını hayale sukuta uğratan Trabzonspor, dün gece sahasında Giresunspor’u 3-0 mağlup ederek İstanbul’daki yenilgiyi telafi etti.

Giresunspor karşısında sahaya 4-1-4-1 oyun anlayışıyla yayılan Trabzonspor, daha ilk dakikalarda kendi ve ikinci bölgede paslar yaparak yeşil-beyazlı takımın kalesinde pozisyonlar üretmek istedi. Konuk takım ise Bordo-mavili takımın sahasında bekleyerek ani kontrataklarla sahasından çıkıp pozisyon hedefini yakalamak istediyse de bunda ilk 45 dakikada pek etkili olamadı.

Trabzonspor, karşılaşmanın ilk 10 dakikasında Giresunspor ceza sahası içinde Bardhi ile çok net bir pozisyonu değerlendirmedi. Bakasetas’ın adeta ‘Al da at’ diye güzel pasını bu futbolcu yan ağlara taktı.

Daha sonra Bordo-Mavili takımda en hırslı, en istekli, en çok koşan, bir sağda, bir solda gözüken Trezeguet Giresunspor savunması tarafından ceza sahası içinde resmen kramponunun üstüne basılarak durduruldu. Orta hakemin görmesinin zor olduğu bu pozisyonda maalesef VAR’dakiler de uyudular. Bana göre net penaltı ve sarı kart idi.

Sahada her iki takım da koştu, mücadele verdi ancak net pozisyonlar çok değildi. Şans ilk yarıda Fırtına’dan yana esti. Bardhi’nin korner atışında yeşil-beyazlıların ceza alanı içinde meydana gelen karambolde konuk takımın futbolcu Bajiç’in sırtına çarpan top ağlara gidince ev sahibi takım öne geçti.

İkinci yarıda Bordo-Mavililer, Giresunspor ’un riziko alarak açık futbolu tercih edince konuk takımın ceza sahasına rahat girdi. Ancak final pasları yerini bulmayınca beklenen goller gecikti. Bu yarının 25 dakikasında Fırtına, sağdan ve soldan kullanılan korner atışlarında Gomez’in kafa şutlarını Giresunspor kalecisi Onurcan çıkarmayı başardı. Ancak 3. Korner atışında Gomez Bordo-Mavili takımının 2. Golünü attı. Daha sonra oyuna giren Doğancan topla ilk buluşmasında golünü attı. Böylece Trabzonspor, Fatih Karagümrük yenilgisinin acısını Giresunspor’dan çıkardı.