Geçen hafta deplasmanda Alanyaspor’a 5-0’lık gibi farklı bir skorla yenilgisinin ardından çalkantılı günler yaşayan Trabzonspor, dün sahasında oynadığı karşılaşmada Medipol Başakşehir’i mağlup ederek rahatladı.

Trabzonspor’da Peres tam 9 ay sonra formasına kavuşurken, savunmanın ortasında ise Bartra’nın yanında Denswill görev yaptı. Orta alanda A.Kadir Ömür, pas dağıtımına ekibine katkı verdi. Bakasetas ise Djaniny, Gomez ve Trezeguet’ten oluşan hücum oyuncularının arkasında Fırtına’ya rol biçen futbolcuydu. Bordo-mavililer soldan Trezeguet’in toplarıyla sonuca gitmek istedi ama gol, Bakasetas’ın kaleye çektiği ilk şutunu konuk takımın kalecisi Volkan’ın ellerinin arasından kaçırmasıyla geldi.

Trabzonspor takımı, hücumdayken 4-4-2 rakibini karşılarken ise 4-2-3-1’e döndü. İlk 45 dakika Trabzonspor daha etkiliydi. Zaman zaman girdiği az sayıda gol pozisyonlarında bordo-mavili oyuncular çerçeveyi bulamadılar. Konuk ekip ise bordo-mavili takımın kalesine pek nadir gelebildi. Temposuz ve gol pozisyonu kısır bir ilk devre cereyan etti. Hakem Ali Şansalan, VAR’ın yaptığı kontrolün ardından penaltı vermeyerek ilk yarının Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanmasına karar verdi.

İkinci yarıda riski göz önüne alarak açık futbolu tercih eden Başakşehir, kalesinde tehlikeli gol pozisyonları yaşadı. Önce Gomez, sonra da Trezeguet Trabzonspor adına mutlak gol pozisyonlarını değerlendiremezken, İstanbul ekibi, Serdar Gürler ile önemli bir atağı golle sonuçlandıramadı. Orta sahada yorulan A.Kadir Ömür ve hücum bölgesinde etkili olamayan Djnaniy ile Doğucan ve Naci Ünüvar’ın değişimi yerindeydi. Başakşehir’de Touba’nın kafa şutu Trabzonspor kalesinin üst direğinden sahaya döndü. Bordo-mavililer, konuk ekibin oynamasına izin verince sahasından çıkmakta zorluk çekti. Sahada her iki takım da beklenen futbolu ortaya koyamadılar ama mücadele yaptılar. 90 dakika usta ile çırak arasında taktik savaşı olarak geçti. Okaka’ya ikinci sarıdan gösterilen kırmızı kart doğru bir karardı.