Renktaşı Ankaragücü karşısında maça oldukça istekli başlayan taraf Fenerbahçe’ydi. Henüz maçın başında Fenerbahçe lehine bir penaltı pozisyonu var ki VAR’a rağmen veremediler. Hakem penaltıyı verse işin rengi daha değişik olacaktı. İlk 25 dakika oyunu domine eden Fenerbahçe pas alış verişlerinde hiç hata yapmadı; pozisyona girdi ama son vuruşları kötü kullandıkları için skoru bulamadılar. Geriye yaslanan takımları araya atılan derin toplardan ziyade verkaçlar veya oyunun yönünü değiştirecek ters pas tercihleriyle boza bilirsin. İyi oynadığı bölümde golü kalesinde gördü Fenerbahçe. Pozisyon yokken bir anda kaptırılan top geldi gol oldu. Bu takım, bu sezon bu hastalığını bir türlü atlatamadı sürekli buna benzer goller gördü kalesinde.

Hak edene hakkını vermek futbolun şanındandır. Maçta her iki tarafta da yıldızlaşan iki oyucu vardı. Biri Fenerbahçe’nin bulduğu gol pozisyonlarında kelesinde devleşen Ankaragücü kalecisi Altay diğeri de kritik gollerin adamı Hasan Ali Kaldırım. Her iki futbolcu kardeşimizi de kutlamak lazım. Bunların yanında Fenerbahçeli oyuncu Zajc yüzüne gelen sert şutla yerde kıvranırken Ankaragücü oyuncusu Canteros topu dışarı atmak yerine pozisyona devam etmesi gecenin çirkin görüntüsüydü. Hiçbir şey insan sağlığından daha önemli değil. Aynı mesleği yaptığınız rakibinize biraz saygınızın olması gerek.

Fenerbahçe bu maçı unutup önündeki Galatasaray maçına odaklanmalı. Sezonun boyu kısalıyorken üzdükleri, kırdıkları bu taraftarların gönüllerine hoş bir seda bırakmak istiyorlarsa bu maçı kazanmak zorundalar. Tabii ki her şeyden önce kavgasız gürültüsüz fair play çerçevesinde sakatlıklar olmadan centilmence geçen bir maç olsun. Bu arada başkan Ali Koç’un başlatmış olduğu kampanyaya değinmek isterim. Kulübün içinde bulunduğu zorlu süreçte Fenerbahçeli’yim diyen herkesin bu taşın altına elini koyması gerek. Aydınlık bir geleceğe dair yazımın hemen bitiminde Fener Ol“mak” için kendime uygun olan kampanya sistemini seçerek çorbaya ben de biraz tuz katacağım. Ve diyorum ki “FENER OL”, kendin ol takımınla gurur duy çünkü öyle büyük bir takımın var ki… Türk tarihçi ve yazar Sinan Meydan’ın “Sarı-Lacivert Kurtuluş” adlı kitabında belirttiği gibi: “Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değildir. Geçmişte vatan ve özgürlük mücadelesi vermiş ulusal bir teşkilatın adıdır.” İşte bunun için bile olsa FENER OL.

Allaha emanet olun…