11. Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında geçen hafta Nepal’de idim. Orada bizi asr-ı saadet öncesi döneme götüren birtakım durumların yaşandığını üzüntüyle müşahede ettim. Türkiye kamuoyunu bu konuyla ilgili özellikle bilgilendirmek istedim.

Nepal’de yüzde 4.4 Müslüman nüfus yaşıyor. Hindu ağırlıklı halkta çok ciddi bir baskın durum hakim. Bu Müslümanlar’la Türkiye’den İHH ilgilenmiş, ilgileniyor dünyanın dört bir yanına olduğu gibi.

İslami Sang Nepal ismiyle çeşitli alanlarda hizmet veren bir kuruluş var. Alt hizmet alanlarından birisi de HUDA Foundation adıyla hizmet veriyor. Bu hizmetin ana konusu yeni Müslüman olanları himaye etmesi.

Nepal’de bir insan İslam’ı tercih etmiş ise ailesi ve sosyal çevresi tarafından dışlanıyor. Çocuk ya da yetişkin olmasına bakılmaksızın evden atılıyor. Evli ise çocuklu ya da çocuksuz olmasına bakılmaksızın sokağa bırakılıyor. Çok fazla sayıda genç kadın çocuklarıyla birlikte kocası tarafından evden atılmış. Sırf Müslüman olduğu için. Kendi inanışlarından vazgeçenler için şedid bir faşizm uygulanıyor. İnsafsız bir insanlık dramı yaşatılıyor.

İşte bu HUDA Vakfı da dışarıda kalmış, sokağa atılmış himayeye muhtaç kişilere barınma, eğitim ve nakdi yardım sağlıyor. Yaklaşık 15-20 kişi için ihtiyaçları olan rakam ise aylık 100 dolar civarı. Yani Türkiye için gerçekten çok küçük, neredeyse her bir iş sahibinin çıkarıp verebileceği bir rakam. Bu dünyadan götürebileceğimiz şeyin burada paylaştığımız olduğunu bir de bu vesileyle hatırlamış olalım inşallah.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için Nepal HUDA Vakfı’na, Türkiye’den İHH’ya ya da bendenize ulaşabilirsiniz…