Tarih tekerrürden ibaret diye boşuna dememiş atalarımız. Ne zaman Türkiye tam bağımsızlık adına olumlu adımlar atmaya başlasa çeşitli eller hemen devreye girip, ekonomiden yargıya kültürden içişlerimize müdahaleler ile birlikte kendisini gösteriyor. Anayasa mahkemesinin son vermiş olduğu kararda bu müdahalelerden en önemlisi diyebiliriz. Evet; 800’e yakın şehit verdiğimiz hendek terörünü öven akademisyenleri aklayan Anayasa Mahkemesi’nden bahsetmekteyim. Gerçi kendimi bildim bileli Anayasa Mahkemesinin hiçbir zaman Türkiye vatandaşının lehine karar verdiğini görmedim!

“Barışcı Akademisyen!” adı altında terörü aklamaya çalışmak ve terörle mücadele eden devleti “katil” ilan etmek nasıl bir hak ihlali doğuruyor açıkcası aklım almıyor. Devletin savcısını katleden, kurban da et dağıtan Fırat’ın başını taşla ezen, Bedirhan bebeği göz kırpmadan öldüren, tarlada oynayan kardeşleri mayınla patlatan, daha 15’inde devletini korumaya çalışan Eren’i şehit eden bir terör örgütünü savunan akademisyenlerin nasıl olurda hak ihlallerine uğradıklarını aklım almıyor. Her ne kadar Anayasa Mahkemesi “özgürlük” limanına sığınarak bu kararı vermiş olsa da biz çok iyi biliyoruz ki bu özgülükten sadece Türkiye’ye karşı bölücülük ve terör eylemleri yapanların ve halkın dinine karşı kinini kusanların faydalandığını biliyoruz. Aksini iddia edeceklere şunu hatırlatın; hangi 28 Şubat mağduru hak ihlali gerekçesiyle Anayasa Mahkemesinden beraat aldı? Ki bu gidişle Anayasa Mahkemesi 28 Şubat mağdurlarını hala içeride tutar, FETÖ’cüleri de dışarı salar!

Terörü doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyen açıklamaların 1982 Anayasasında özgürlük kapsamında olmadığını bilmiyor mu hak ihlali var diyen Anayasa Mahkemesi üyeleri? Devlete “katil” diyenlerin haklarının ihlal edilmesi yönündeki verilen bu karar siyasi bir karardır. Ve Anayasa’ya aykırıdır!

Her şey bir kenara hak ihlali var diyenlerden bir tanesi de hendek teröründe şehit edilen Ahmet Çamur’un yakın akrabası olan AYM Üyesi Yusuf Şevki Hakyemez. Bir Çaykaralı olarak böyle bir durumla karşı karşıya kalmak üzdü beni. Umarım verilen bu hatalı imza AYM Üyesi Hakyemez tarafından geri çekilir, bizler de bir nebze olsun mutlu oluruz…