Fenerbahçe geçen hafta Alanya maçında iki puan bırakırken belki de bu sezonki en kötü iç saha performansını sergilemişti.

Ancak maçın sonucuna etki eden bariz hatta kabul edilemez hakem hatası, bütün haftanın futbol gündemini oluştururken Fenerbahçe’nin kötü futbolu gölgede kalmıştı.

İşte Alanya maçı sonrası konuşulmayan o Fenerbahçe gerçekleri, dün Ankara’da yine su yüzüne çıktı.

***

Öncelikle Fenerbahçe yetenek açısından vasat oyunculardan kurulu bir takım. Eğer böyle bir takımsanız mutlaka fizik kaliteniz üst seviyede olmalı.

Nitekim Fenerbahçe’nin sezonun ilk yarısının sonunda yakalanan çıkışın da rakiplerine kurduğu fiziki üstünlüğün büyük etkisi olduğunu net olarak gözlemlemiştik.

Bu son iki maçta ise Fenerbahçe, mücadele anlamında rakiplerinin oldukça gerisinde bir görüntü çizdi.

Peki Fenerbahçe’nin handikapları bununla sınırlı mı, tabii ki hayır.

Ben uzun yıllardır Fenerbahçe’nin bu kadar basit hata yapan bir kaleciye, takımını bu kadar sabote eden bir savunma hattına sahip olduğunu görmedim.

Fenerbahçe’nin 13. dakikada Altay-Jailson işbirliğiyle yediği, takımın oyun planıyla beraber tüm motivasyonunu yerle bir eden golün izahı yok.

Altay’ın, değil Süper Lig, amatör lig seviyesinde yapılmayacak hatalarıyla kaybedilen kaçıncı puan bu?

Savunma oyuncusuyla birlikte ceza sahasına ilerleyen sprint halindeki bir hücum oyuncusunun üzerine bu kadar pervasızca koşabilen kaç kaleci gördünüz bu sene ligde.

Peki 13. dakikada gelen golden sonra takımın reaksiyon verememesi bir yana, kalan 87 dakikaya rağmen yaşanan paniğe çözüm üretemeyen Ersun Yanal’a ne demeli?

***

Bunun yanında izahı olmayan bir başka durum da Fenerbahçe aleyhine artık kronikleşen hakem ve VAR hakemi hataları.

Dün Ankaragücü’nün ilk golü öncesi Sedat Ağçay’ın topu eliyle düzeltmesini ve Vedat Muriç’in ceza sahası içinde düşürülmesini diyelim ki hakem görmedi yahut göremedi. Gerçekten çok merak ediyorum, bu iki pozisyonu süremeyen VAR hakemi gerçekten o odada ne yapmakla meşgul acaba

Daha önce sorduk tekrar soralım: VAR hakemi oyuncuların itirazlarına ya da seyircinin tepkisiyle mi devreye girer?

Bu kadar bariz hatanın sadece tek bir takımın aleyhine işlenmesi tesadüfle açıklanabilecek seviyeyi çoktan geçti.

***

Hülasa, dünkü neticenin ardından Fenerbahçe’nin şampiyonluk şansını yitirdiğini söylemek için belki çok erken ama Beşiktaş hariç diğer tüm şampiyonluk adaylarından daha az şansının kaldığını belirtmek yanlış olmaz.

Gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisinde alınacak bir galibiyet -fikstür avantajı da düşünüldüğünde- belki bir umut ışığı yakabilir ancak Fenerbahçe’nin bu kadro yapısı ve bu hakemlerle işi çok çok zor.