Siyasi-içtimai yapıların kendilerine göre sistemleri oluyor. Bir lider, liderin kadroları, imkanları nispetinde basın yayın kuruluşları, televizyonları, gazeteleri, v.s.

AK Parti çevresinin de böyle bir sistemi var. Bu sistem muarızları tarafından farklı açılardan eleştiriliyor. “Nasıl hükümete yakın medya olur” deniyor mesela…

Özellikle de “bizim dünya işleri ile alakamız yok” diyen bir yapılanma, dünya işlerine herkesten odaklanmış haldeyken bu eleştiriyi yapıyor. Kendi medyası var bu yapılanmanın. Televizyon kanalları, gazeteleri, dergileri, internet siteleri, sosyal medya grupları, vs ile ciddi bir “medya imparatorluğunu” bünyesinde barındırıyor Gülen grubu. “Dünya işlerine karışmayan” bir cemaatin nasıl medyası olur sorumuz çıkarttıkları gürültü içinde duyulmuyor bile… Sürekli demokrasiden, fikir özgürlüğünden, basın özgürlüğünden bahseden bu yapılanma utanmasa da biz sorularımızı soralım…

Onlarca “demokratik” basın kuruluşunuzun herhangi birinde lideriniz Gülen’e, “yandaş medyadaki yandaş gazeteci” Hakan Albayrak’ın daha önceleri ve dünden önceki gün ve dün ve ileride gerek gördüğü bir gün Erdoğan’a yaptığı, yapacağı eleştirilerden onda birini görebilir miyiz? Bu yalnızca Hakan Albayrak’a has bir durum değil. Yeni örnek olduğu için onu yazıyorum, yoksa şimdiye kadar epey “yandaş” yazar AK Parti hükümetini de liderini de eleştirmiştir. Siz bırakın basın-yayın kuruluşlarınızdan birinde, kendi aranızda bile Fethullah Gülen’i eleştirebilir misiniz?

Gazetecileri bıraktım. Bülent Arınç, Recep Tayyip Erdoğan’ın lideri olduğu sistemin içindeki bir yöneticidir. Sizin sistemin “ağabeylerine”, “imamlarına” muadil yani… Sizin Arınç gibi herhangi bir yöneticiniz lideriniz Gülen’i eleştirebilir mi?

Buna cesaret edebilen doğrudan sistemin dışına atılır. Üstelik bir de kaseti var, vs iftiraları ile itibar suikastına uğrar. Kemalettin Özdemir gibi.

Haydi siz kendi karakterinizi biliyorsunuzdur, muhtemelen cevap da veremezsiniz bu konuya da dışarıdan bir örnek verin bari. MHP’ye bağlı Ortadoğu gazetesinde, İşçi Partisi’ne bağlı Aydınlık’ta, Haydar Baş’a bağlı Yeni Mesaj’da liderlerini eleştirebilen birileri olabilir mi?

Erdoğan’ın bunca yılın ve iktidar yıpranmasının olası etkilerinin aksine halen halkın gözündeki en kuvvetli ve en güvenilir lider olmasının sebebi biraz da budur. Eleştirilebilir bir liderdir. Uzaylı değildir. Sihirli değildir. Ulaşılmaz değildir. Etten kemiktendir. İnsandır. Bizden biridir. 4 yaşındaki kızımın ifadesi ile “milletin adamı”dır.

Bu “milletin adamı” imajına sizin veremediğiniz ve veremeyeceğiniz zarar, bu ideolojik havzaya yabancı, bazı sonradan görme “kralcılar” tarafından verilmesin diye uğraşanları görünce elinizi ovuşturup sinsi akbabalar gibi beklemeyin. Bugün öyle inandıkları için Erdoğan’ı eleştirenler, akbaba saldırısı tekrar başladığında gövdesini siper etmekten çekinmeyecektir. Yakın tarih şahittir!