TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabı X üzerinden Kıbrıs Barış Harekatı'nın 51. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı paylaşımında 20 Temmuz 1974'teki harekatın sadece askeri bir harekat değil, Kıbrıs Türklerinin özgürlük, onur ve haysiyet mücadelesi olduğunu aktardı.

Kurtulmuş, Kıbrıs Barış Harekatı'nı uluslararası hukuktan doğan meşru hakların kararlılıkla savunulması olarak nitelendirerek, bu onurlu mücadelenin Kıbrıs Türklerinin özgürlüğünü ve güvenliğini teminat altına aldığını, adaya barış ve istikrar getirdiğini belirtti.

Kurtulmuş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün gururla müşahede ediyoruz ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bütün kurum ve kuruluşlarıyla tam mânâsıyla teşekkül etmiş bir devlettir.

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın kahramanlarının bizlere bıraktığı mirasın ışığında; Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü esas alan kalıcı bir çözüm vizyonuyla KKTC'nin ve Kıbrıs Türklerinin haklı davalarında yanlarında olmaya devam ediyoruz.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yol çöktü
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yol çöktü
İçeriği Görüntüle

Kıbrıs şehidlerimizi ve kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; barış, özgürlük ve kardeşliğin egemen olduğu bir gelecek diliyorum."

Kaynak: Haber Merkezi