Zirve yarışı yapan Karadeniz Fırtınası, eski futbolcularından Fatih Tekke’nin teknik direktörlüğünü yaptığı İstanbulspor’u  4-0 yenerek yoluna devam etti.

Fırtına, ilk 45 dakikada tempo artıramadı. Golün dışında pozisyon üretemedi. Perdeyi duran toptan Yusuf açtı. Siopis ön liberoda yer aldı. Oyunun akışına göre, A.Kadir Ömür, Bakasetas ve Yusuf Yazıcı, oyun kurdu ve de İstanbulspor’un ceza sahasına sızma hareketi yapmak istedi ancak çok az sayıda  pozitif bir atak geliştirdiler. Gomez, hücum bölgesinde pivot santrafor olmazken, Djaniny gelişen pozisyonlara  göre sağ ve sol kanatta yer aldı.

Bordo-mavililer ikinci yarıda hem futbolu hem de golleriyle açıldı. Ve kendine geldi. İlk önce Bartra, ardından Bakasetas ve oyuna giren Trezeguet’in golleriyle skor bir anda 4-0 oldu. Gollerin hazırlanışı çok güzel birer organizasyonlardı. Ligin maratonu uzun bir dönem. Ancak İstanbulspor’un bu  futboluyla kümede kalma işi çok zor. Hakem Arda Kardeşler belki de mesleğinin en rahat 90 dakikasını yönetti.