23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yılını geçtiğimiz günlerde coşku ile kutladık. Bu kutlama esasen birlik ve beraberliğimizin de pekişmesine vesile oldu. Ülkemizin geleceği göz bebeğimiz çocuklarımızın bayramı kutlu olsun.

23 Nisan akşamı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Meclis Başkanı Mustafa Şentop her yıl olduğu gibi bir resepsiyon verdi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda devlet erkanı resepsiyonda idi. Gazeteciler için de devlet erkanı ile sohbet etme, önemli isimlerin görüş ve düşüncelerini millete aktarma açısından önemli bir gece oldu her zaman olduğu gibi.

Esasen böyle özel günlerde milletimiz de devlet yönetim kadrosunun özel görüşlerini basın aracılığı ile alabiliyor olması da demokrasimizin en güzide olaylarından biri.

Basın böyle organizasyonlarda milletin sesi olma adına soru sorarken, diğer yandan da milletin temsilcilerinin görüşlerini de millete aktarma görevi yürütür.

Yeni sistemin ilk yerel seçimleri üzerine 23 Nisan’ı kutladık. Gazi Meclis’in 23 Nisan resepsiyonunda ben de özellikle AK Partili milletvekilleri ve yöneticileri ile sohbetlerim oldu.

Malum İstanbul seçimlerinin Cumhur İttifakı cephesinde kaybedilmesi ve tartışmalı hale neden geldiğini irdeledim.

AK Parti içindeki yetkililere bir dokun bin ah işittim. Ortak görüş ise şu oldu: Bütün yükü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın omuzlarına bıraktılar. Teşkilatlar kazanacaklarından emin oldular ve heyecan ortadan kalktı. Milletvekilleri için seçim programları yapılmadı, görev verilmedi. Sadece Erdoğan üzerinden seçim kazanılacağına inandırıldı. Böyle olunca da seçim ucu ucuna kaybedildi.

Bazıları ise itirazlarla tek bir oya bile muhtaç olunduğu izlenimini doğru bulmadığını belirtti ve ‘önümüze bakmamız gerekir’ dedi.

Bazı yetkililerin görüşleri ise şöyle: AK Parti kuruluş kodlarına geri dönmeli. Küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız. Bölünmüşlük bizi daha da aşağıya doğru götürüyor. Lider belli, onun etrafında kenetlenmek gerek. Liderin altında bir güç savaşı verildiği izlenimi doğru değildir. Bu izlenimlerden kurtulmamız gerek. Kimseyi de dışlamamalıyız.

Uzunca zamandır parti kuracağı ifade edilen 64. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamanın dostane açıklama olduğunu ve AK Parti’nin dağınıklığını toparlama noktasındaki tavsiyelerin dikkate alınması gerektiğini ifade edenler de oldu.

Bazı vekiller de ‘Türkiye İttifakı’nın önemine vurgu yaparak, önce içimizdeki kırgınlıkları bitirme kararlılığı ile bu yola çıkılabileceğini ifade ettiler.

Resepsiyondan edindiğim izlenim ise şöyle: Güçlü Türkiye için hep birlikte imece usulü ile Erdoğan’ın etrafında güçlü birliktelik. Kavga ve sertliği bitirilmesinde elbirliği…

Selam ve dua ile…