HDP’de milletvekilliği ve Kars Belediye Başkanlığı yapan Ayhan Bilgen’in genel başkanı olduğu Türkiye’nin Sesi Partisi’nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na verildi.

Bu partinin yazı konusu olmaya değer neyi var diye düşünebilirsiniz. Bu partiyi dikkat çekici kılan şey “üstlendiği misyon” ve “hangi partiden” oy alacağıdır…

Daha önce HDP’den ayrılıp onlara rağmen, onlara rakip bir siyasi hareket kuran siyasetçi olmadı. Çünkü buna terör örgütü izin vermez.

Seni milletvekili, partisi sözcüsü ve belediye başkanı yapan Kandil, onlardan ayrılıp rakip bir siyasi hareket kurmana izin vermez.

Kandil, ilk kez HDP içinden çıkan bir ismin parti kurmasına izin verdi. Peki Ayhan Bilgen’in yeni bir parti kurmasına neden izin verdiler?

PKK ve HDP’yi yöneten üst akıl Bilgen’in gitmesine izin vermedi, bilakis Bilgen’e yeni bir “misyon” yüklediler, yeni bir “görev” verdiler…

Türkiye’nin Sesi Partisi, AK Parti’ye kurulan yeni bir tuzaktır!

BİLGEN’İN PARTİSİNİN HEDEF KİTLESİ KİM?

Türkiye’nin Sesi Partisi’nin hedef kitlesinin kimler olacağı ve Ayhan Bilgen’in bu iş için neden seçildiğini anlamak için Bilgen hakkında bilgi sahibi olmalıyız.

Bilgen, İslami sivil toplum örgütlerinin en dikkat çeken yapılarından olan MAZLUMDER’de genel başkanlık yapmış bir isim. PKK’nın “dindar Kürtleri” ağına düşürmek için kurduğu “Demokratik İslam Kongresi’nin” de kurucularındandır.

HDP, Kürtlerin oylarına ambargo koymak istiyor. Bu konuda önündeki tek ve en güçlü engelse AK Parti. PKK ve HDP’nin tüm baskı, tehdit ve cinayetlerine rağmen “dindar Kürtler” AK Parti’den kopmuyor!

HDP, “Dindar Kürtleri” kendisine çekmek için Altan Tan ve Ayhan Bilgen gibi “dindar” bilinen isimleri vitrine koydu, ilahiyatçı ve müftüleri sahaya sürdü…

Ancak bekledikleri büyük kopuş olmadı!

HDP BAŞKA BİR TAKTİKLE “DİNDAR KÜRTLERİN” PEŞİNDE

Bilgen, basına ilk demecini AK Parti’nin kalesi, “maneviyatın sembol şehri” Konya’dan verdi.

İlk mesaj için Konya ve muhafazakâr yayın yapan bir TV kanalının seçilmesi tesadüf olamaz. Bilgen, 2007 seçimlerinde de Konya’dan HDP’nin bağımsız milletvekili adayıydı.

Siyaset yaptığı HDP’nin seçmenine düşman olarak empoze ettiği Cumhurbaşkanımız hakkında bakın Bilgen nasıl güzellemeler yaptı; “Ülke yıkılsın, batsın, Erdoğan gitsin diyenler var. Ben, siyaseti böyle okumam, okuyamam. Abdülhamit’ten kurtulursak Osmanlı kurtulacak dediler. Abdülhamit’ten kurtulduk İttihatçılar geldi. Abdülhamit sürgüne gönderiyordu, İttihatçılar infaz ediyordu. Ne pahasına olursa olsun, gitsin değil. Daha iyisini getirmek şartıyla götürelim.”

Taktik basit. Erdoğan güzellemeleriyle “dindar Kürtlerin” dünyasına girilecek; akıl, gönül ve oy tercihi kontrol altına alınacak.

Tabi kontrol altına alınan oyun Erdoğan’a verilmeyeceğine emin olabilirsiniz!

Bilgen, Türkiye’nin Sesi Partisi’yle HDP’nin sesi olamayacak ama HDP’ye hizmet etmeye devam edecek. AK Parti tehlikenin farkında mı acaba?