Türkiye, yeni sistemin ilk yerel seçimini tamamladı. Gündemin İstanbul seçimine kilitlenmesinin nedeni ise seçimin başa baş bitmesindendir. AK Parti’nin bu duruma itiraz etmesi de en doğal hakkıdır. Neticede milli iradenin sandığa tam olarak yansıması gerektiğini savunmaktan doğal ne olabilir ki?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Akyüz İstanbul seçimiyle ilgili usulsüzlük olduğu iddiası ile 13 klasör ve 18 ekten oluşan belgeleri YSK’ya olağanüstü itiraz hakkı sürecinde teslim ettiklerini ifade etti.

Dolayısı ile İstanbul seçimleriyle ilgili bu itirazlara bakarak YSK son sözünü söyleyecektir.

Özellikle TV programlarda ve birçok haberlerde yapılan yorumlarda YSK’nın eleştirildiğine tanık olduk. Bilinmelidir ki, hukuktan başka güvenecek yerimiz yoktur. Bu nedenle Anayasal kurumlarımıza karşı yorum yaparken çok daha dikkatli olmalıyız.

Siyasi partiler güçlerini milletten alır. Millet ne kadar oy verirse o kadar güçlü olurlar. YSK’da millet adına kanunlar ve oluşan içtihatlar çerçevesinde karar verir. O kanunları da siyasi partiler yapar. Bu nedenle yapılan yorum ve yazılarda YSK’nın yıpratılmamasına dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

AK Parti açısından İstanbul’un kafa kafaya kaybedilmesinin nedenleri iyi araştırılmalı… Gerek aday, gerek teşkilat ve gerekse ortaya konan politikaların da gözden geçirilmesi bence yararlı olacaktır. Tüm bunlar yapıldığında ekonomi de rayına oturacaktır bence.

Bu millet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bağrına basmıştır. Bu seçimde de bunun karşılığı sandığa net bir şekilde yüzde 52 ile yansımıştır.

Ancak görülüyor ki ortaya konan bazı icraatlardan millet rahatsız. Bunların ne olduğuna da girmeyi kendimce boş görüyorum. Çünkü, siyasetin de duayeni milletin gönlüne girmeyi başaran Cumhurbaşkanı Erdoğan daha iyi görmektedir.

Milletin rahatsızlığı da sandığa yansıdı. Şimdi ne olduğunun değil, var olduğu söylenen yanlışların ortadan kaldırılması için konuşma zamanı diye düşünüyorum. Memleketin istikrar ve bekası için yanlışların üstü örtülmek yerine, yanlışlardan dönmek ve AK Parti olarak milletin gönlüne yeniden girmek gerekir. Şapkayı öne alıp düşünme zamanı.

Görmemek, duymamak ve sadece kendi inandığına milleti de inandırma çabası yerine, doğruları milletle paylaşmak ve milletçe adil bir çözüme yürümek olmalıdır bundan sonra hedef siyaset.

AK Parti’de yerel seçimlerde başarısız olan kadroların aynı görevde devam edip etmeyecekleri tabii ki parti yöneticilerinin takdiridir. Ancak, AK Parti’nin önünü açmak da başarısız olunan il ve ilçelerdeki teşkilatın kendiliğinden çekilmesi gerekir.

Selam ve dua ile…