1934 yılında CHP’nin Milli Şefi Başbakan İnönü ve Bakanlar Kurulu tarafından 481 yıldır cami olan Ayasofya müzeye çevrildi. Halka sormadan, halkın inançlarını ve milli değerlerini hiçe sayarak yaptılar bunu…

Türkiye’nin egemenlik hakkını yok sayarak ve Haçlı ruhunu yeniden diriltmek için yaptılar…

86 yıl sonra AK Parti iktidarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’de Danıştay kararıyla yeniden aslına döndürüldü. Tüm Türkiye ve İslam dünyası Ayasofya’nın yeniden camiye döndürülmesi kararına sevindi.

Üzülenlere, eleştiren ve tepki gösterenlere bakınca bu kararın ne kadar doğru, anlamlı ve değerli olduğunu bir kez daha anladık…

 

AYASOFYA’NIN YENİDEN CAMİİ OLMASI 15 TEMMUZ ZAFERİNİN MEYVESİDİR

Dün milletimizin 15 Temmuz şanlı zaferinin yıl dönümüydü. “Haçlılar ülkenizi işgal ederse size ilişmez” diyen kahpelere karşı kazanılan zafer Ayasofya kararıyla daha da anlam kazandı. 15 Temmuz direnişi, Ayasofya’yı Haçlılara ait zanneden içimizdeki işbirlikçi hainlere vurulan en ağır darbedir.

10 Temmuz 2020 Ayasofya kararı İslam dünyası için “Yeniden Dirilişin” başlangıcı; Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa’nın kurtuluşu için de atılan ilk adımdır!

Ayasofya’ya vurulan pranganın sökülüp atılmasını tüm İslam coğrafyasındaki halklar sevinçle karşılarken; devlet yönetimini elinde tutan diktatörlerin rahatsızlığı dikkat çekicidir.

Türkiye’nin “İslam dünyasına pranga vuranlara karşı meydan okuyuşunun” tahtlarını salladığını, sıranın kendilerine geleceğinin habercisi olduğunu gayet iyi biliyorlar…

OSMANLI BİZE BİR VATAN BIRAKTI, BİZ BİR EMANETİNİ KORUYAMADIK

Ayasofya’nın müze yapılması sadece Anadolu’yu bize vatan yapan Osmanlı’nın hatırasını incitmiyordu. Müslümanları baskı altında tutup, bizi Anadolu’dan söküp atma hayali kuranlara moral veriyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ayasofya’yı tekrar cami yapma kararı Haçlıların “Helenizm” rüyasına vurulan Osmanlı tokadı oldu. Türkiye ve Anadolu üzerinde kurdukları tüm hayalleri yerle yeksan edildi.

İnsanlık tarihi 2020’yi Korona salgını ile insanların can derdine düştüğü bir yıl olarak hatırlayacak. Ancak İslam dünyası ve Türkiye tarihi Ayasofya’nın camii olma kararını altın harflerle yazacak…

Ayasofya’nın cami olması Türkiye, İslam dünyası ve mazlum dünyanın özgürlük ve kurtuluşu için yeniden yakılan bir meşale olmuştur. İslam dünyasını kontrol eden Haçlılarınsa umutlarını söndürmüştür.

AYASOFYA KARARIYLA İSLAM DÜNYASI YENİDEN AYAĞA KALKTI

Fethin sembolünü müzeye çeviren imza bu topraklara ve bu millete ait değildir. Ayasofya’yı camiye çeviren imza ise bu toprakların mayası, özü ve geleceğidir. Kimse bu topraklar hakkında başka hayaller kurmasın.

Ayasofya, İslam’ın batı karşısındaki yenilgisi ve üstünlüğünü kaybedişinin sonucu olarak içimizdeki işbirlikçileri eliyle müze yapılmıştı. Bugün cami oluşu Batı karşısında yeniden tam bağımsız olduğumuz günün nişanesi olmuştur.

Ayasofya’nın cami oluşu, İslam dünyasının Hristiyan dünyasına, Hakk’ın batıla galabe çalmasının sembolüdür!

Mahzun Ayasofya, Fatih’in torunu Erdoğan tarafından yeniden özgürlüğüne kavuşturulmuştur. Bugün ne kutlu bir gün, bunu yapan lider ne büyük bir liderdir.

Bugün iki mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Ayasofya’nın tekrar camiye çevrilmesi ve 15 Temmuz zaferinin mutluluğunu kutluyoruz. Bunları milletimize armağan eden Cumhurbaşkanımıza, şehitlerimize ve gazilerimize selam olsun…