Yerel seçimler bitti, ancak Türkiye’nin kalbi İstanbul ve başkenti Ankara’da yaşananların yankısı uluslararası medyada halen devam ediyor. Batı’da ciddiye alınacak kaynaklar (özellikle İngiliz), ülkenin üç büyük şehrinde CHP adaylarının kazandığını duyururken şöyle bir şerh düşüyor: “Ülke çapında en çok belediye sayısı hâlâ AK Parti’de.”

Oyların yüzde 52’den fazlasını Cumhur İttifakı topladı. Yani bugün genel seçim olsa iktidar yine bu kanatta olacak. Lakin Avrupa merkeziyetçi anlayışının gözleri kör ettiği Fransa, Almanya türevi ülkelerde beklendiği üzere “Erdoğan kaybetti”, “Diktatörlük çöküyor” türevi tam da bu kafa yapısının hayalperestliğini tasvir eden başlıklar gördük…

SEÇİMİ ERDOĞAN KAYBETMİŞ!

Hele hele Yunan basını… Sabah akşam Türkiye’nin konuşulduğu, içinde ülkemizin adının geçmediği bir ana haber bülteninin bulunmasının imkânsız olduğu bir ülke. Bunun temel nedeni ise korku ve propagandayı kullanarak yankı uyandırmak. Çünkü ülkede Türkiye en iyi malzeme… Haber siteleri Türkiye yazınca tıklama artıyor, bültende Türkiye konuşulunca reytingler tavan yapıyor.

Ülkemiz hakkında bu kadar çok şey yazıp, içinde bir o kadar az miktarda doğru barındıran Yunan basını ne yazıyor: “Seçimlerin kaybedeni Erdoğan!”

ŞAKA DEĞİL…

Satır aralarında Türkiye ve Erdoğan nefretini tespit etmenin hiç de zor olmadığı onlarca haber analizi okudum. Hepsi birbirinin kopyası gibi. Öyle bir havada yazılmışlar ki sanki Cumhur İttifakı yüzde 37 almış, CHP liderliğindeki Millet İttifakı yüzde 52 oy toplamış…

Gerçeğin tam tersini nakleden bu anlayışın Doğu’da AK Parti’nin elde ettiği büyük başarıya yer vermesini tabii ki de beklemiyorduk…

Ülkedeki tüm Kürt vatandaşlarımızı PKK’lı gibi gösterip, “Türkiye Kürtler’i öldürüyor” propagandasının günaşırı yapıldığı bir birlik olan AB’den böyle bir şeyi ummak ahmaklık olurdu zaten.

Batı kendini hapsettiği hayal dünyasında oyuncaklarıyla oynamaya devam ededursun; 2023, 2071 gibi elle tutulur hedefleri olan, bu yolda ilerleyen Türkiye düşman çatlatmaya daha da güçlü bir şekilde devam edecek.