Bazen kasıt olmadan işlenen yanlışlık beklenmedik hatalar zincirinin tetikleyicisi oluyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan EGM’den Anında Müdahale başlıklı yazımda Doğu bölgemizde yaşanan bir aksaklığa karşı Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya’nın anında müdahil olup vatan evlatlarının yüzünü ve gönlünü nasıl güldürdüğünü yazmıştım.

Lakin düzeltme yapılırken yazının kalbinde anlam değişikliği olmaz düşüncesi ile bir tashih yapıldı. O cümle yazının TEMA’sını değiştirmiş ve arşive o şekliyle kaydedilmiş oldu. Dijitalde düzeltme yapıldı ama matbuda hatalı haliyle kalmış oldu.

O nedenle arşive düşen hatalı halini düzeltmek için yazıyı tekrardan paylaşmam gerekiyordu.

Geçen hafta hatalı yayınlanan yazımın orijinal hali:

EGM’den anında müdahale

Önceki yazılarımda “vatan evlatları zor şartlarda çalışmakta” cümleleriyle bir kontrol noktasında yaşanan sıkıntıyı dile getirmiştim.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğim Doğu/Güneydoğu Anadolu seyahatimde bahsi geçen yer ile yine yolum kesişti. Gündüz vaktiydi sadece şöyle bir baktım maşallah dedim.

Bir sonraki gün gece vakti geçmek nasip oldu tekrardan. Evrak kontrolü sırasında “Daha önceki geçişlerimde bu kadar çok personel olmuyordu, bu sefer kalabalık gördüm daha az yoruluyorsunuzdur” dediğimde aldığım cevap Emniyet Genel Müdürü Sayın Celal Uzunkaya’ya gıyaben teşekkür ettirdi bana.

“Bizde ne olduğunu anlamadık ama bir kaç gün bir şeyler oldu, müdürlerimiz geldi gitti ve personel sayımız arttı’ demez mi?

Vatan evladının yüzünde beliren mutluluk ifadesi zaten birçok şeyi anlatıyordu.

Aklınıza Emniyet Genel Müdürümüzün göreve yeni gelmesinden dolayı gösterdiği bir refleks olarak gelmesin bu anında müdahale.

Kendilerinin mahiyetinde çalışan bir başka vatan evladından duymuştum bizatihi personeline ne kadar müşfik olduğunu.

O nedenle Emniyet mensubu olanlar biliyorlar ki yeri geldiğinde merhametli yeri geldiğinde adalet uğruna bedel ödetecek bir Genel Müdürleri var.