Önceki yazılarımda “vatan evlatları zor şartlarda çalışmakta” cümleleri ile bir kontrol noktasında yaşanan sıkıntıyı dile getirmiştim.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğim Doğu/Güneydoğu Anadolu seyahatimde bahsi geçen yer ile yine yolum kesişti. Gündüz vaktiydi sadece şöyle bir baktım maşaallah dedim.

Bir sonraki gün gece vakti geçmek nasip oldu tekrardan. Evrak kontrolü sırasında, “Daha önceki geçişlerimde bu kadar çok personel olmuyordu, bu sefer kalabalık gördüm daha az yoruluyorsunuzdur” dediğimde aldığım cevap Emniyet Genel Müdürü Sayın Celal Uzunkaya’ya gıyaben teşekkür ettirdi bana.

Görevli arkadaşlar, “Biz de ne olduğunu anlamadık ama birkaç gün bir şeyler oldu, müdürlerimiz geldi gitti ve personel sayımız arttı” demez mi?

Vatan evladının yüzünde beliren mutluluk ifadesi zaten birçok şeyi anlatıyordu.

Aklınıza Emniyet Genel Müdürümüzün göreve yeni gelmesinden dolayı gösterdiği bir refleks olarak gelmesin bu anında müdahale.

Kendilerinin maiyyetinde çalışan bir başka Vatan Evladından duymuştum bizatihi personeline ne kadar müşfik olduğunu.

O nedenle Emniyet mensubu olanlar biliyorlar ki, yeri geldiğinde merhametli yeri geldiğinde adalet uğruna bedel ödetecek bir Genel Müdürleri var.