Geçenlerde “CHP saldırıyor, AK Parti veriyor” başlıklı bir yazı yazmıştım. Bugün de AK Parti, MHP ve milletimizin kahir ekseriyetinin eleştirdiği isimleri CHP’nin nasıl sahiplendiğini, nasıl kahramanlaştırdığını, nasıl makam ve mevkilere boğduğunu yazacağım…

CHP’de yönetim ile seçmeni öyle bir bütünlük içindeki, partinin tüm başarısızlıklarına rağmen genel başkan, parti yönetimi, belediye başkanları ve milletvekilleri hakkında kamuoyu önündetek bir kelime edilmiyor.

AK Parti, CHP’nin 60 yıldır aldığı seçim mağlubiyetlerini bir seçimde alsın ortada ne genel başkan, ne milletvekili, ne parti, ne de seçmen kalır.

 

TÜM BAŞARISIZLIKLARA RAĞMEN CHP’DE YÖNETİM VE SEÇMEN TEK SES

 

Mesela CHP Eskişehir’i üç dönemdir 83 yaşında bir adamı aday göstererek yönetiyor. Düşünsenize AK Parti’nin 83 yaşında birini bir büyük şehirde belediye başkan adayı yaptığını. CHP’den önce AK Parti seçmeni gökkubbeyi adayın da partinin de başına yıkar.

AK Parti ile yarıştığı 18 yılda CHP’nin oyunu %25’in üzerine çıkaramayan Baykal ve Kılıçdaroğlu hakkında ne parti yönetiminde, ne teşkilatlarda, ne de seçmenleri arasında tek bir ciddi eleştiri yapılmıyor.

“Dava” kelimesini en çok AK Parti kullanıyor ama bence “davalarına” en bağlı seçmen CHP’de. İzmir yıllardır suya, modern bir şehir olmaya hasret. Ama seçmeni bunu becermeyen CHP adaylarını desteklemeye devam ediyor.

AK Partili başkanlar aynı şekilde şehir yönetsinler ilk seçimde hezimete uğrarlar. Burada iki partinin seçmeni arasında “dava” anlayışı konusunda ciddi bir fark olduğunu görüyoruz.

 

MİLLETİN DEĞERLERİNE KİM DÜŞMANSA CHP’DE KAHRAMAN OLUYOR

 

Bu kültür nasıl oluşuyor? İki örnek vereyim. Hacı Bektaşı-ı Veli’yi anma törenlerinde Adalet Bakanı’na yumruk atan CHP’li seçmeni, CHP milletvekilleri polise vermedi. Kendi arabalarıyla karakola götürdüler.

Geçenlerde Adana’da “Vefa grubuna” hem de gurupta Kaymakam varken saldıran CHP Yüreğir gençlik kolları başkanı, CHP milletvekilleri eşliğinde cezaevine gitti. Yaptığı yanlış ve suça rağmen başkanlarına sahip çıktılar.

CHP’de her türlü naneyi yiyenler baş tacı ediliyorken; AK Parti’de en ufak bir hatada kızağa alınmanın arasındaki farkı görün istiyorum…

CHP,“devlete katil” diyeni, “Türkiye, terör örgütlerine silah veriyor” diyeni, “Türkiye, terör örgütlerini destekliyor” diyeni, “ezanlar ebedi yurdumun üstünde inlemesin” diyeni, “Cumhurbaşkanına diktatör” diyeni, “Erdoğan’ın sonu Menderes gibi olur” diyeni, başörtülü milletvekiline“bu kadına haddini bildirin” diyeni, teröristlerin cenazesinde saf tutanı, askerlerimizi şehit eden Esad’i destekleyeni, “savaşta İran’ı desteklerim” diyeni milletvekili, belediye başkanı yapıp onlara parti yönetiminde en önemli görevleri veren partidir!

Bu söylenenlere karşı kamuoyu ayağa kalkar ama tüm tepkileri CHP genel merkezinin dış duvarına çarpıp millete geri döner…

CHP, bunları yapan isimlerin arkasında duruyor ve yedikleri haltları da savunuyor. Partideki dayanışma, birliktelik ve ödüllendirme inanılmaz. Siz savaşçınıza sahip çıkar, korur ve ödüllendirirseniz varlığınızı sürdürür ve savaş kazanırsınız.

CHP, yüzyıldır bundan dolayı yaşıyor. Diğer partilerse bunu yapmadığı için birer birer yok olup gidiyorlar…