Barış Pınarı Harekâtı’na ara verildi.

Verilen bu ‘ara’ Türkiye’nin beklentilerini karşılamazsa, harekât kaldığı yerden devam edecek.

Hiç düşündünüz mü?

ABD’yi kapımıza kadar getirten, Trump’ı “Türkiye’den iyi haberler var” diyerek attığı tweette mutluluk budalası yapan şey nedir?

Cevap net: Türkiye’nin başarılı hamlesi. Türkiye’nin bir aktör olarak girdiği sahada, PKK-YPG’yi ezip geçmesi.

Yıllardır yapılan tüm hazırlıklara rağmen, kazılan tünellere, verilen askeri eğitimlere, sürekli tahkim edilen askeri donanımlara rağmen; PKK görüntüsünde ABD kaybetti.

Bu noktada görüntüye bir de mercekle bakalım. PKK’nın arkasında ABD var. Peki, ABD’nin de arkasında başka bir güç var mı?

PKK’ya sözde devlet kurma planını kim ortaya koyuyor, kim terörü yüreklendiriyor?

Hegemonik güçlerin bölgede uyguladığı “böl-parçala-yok et” yöntemini, Türkiye’ye karşı “oyala-vaat et-zamana yay” şeklinde dönüştürenler kimler?

Hangi akıl devrede iş görüyor?

Bu soruya cevap, tam da Barış Pınarı Harekâtı’ndan geliyor.

Olan neydi? ABD Türkiye ile masaya oturduğunda Türkiye’nin Güvenli Bölge tezini fiili olarak kabul etti. Bununla birlikte ABD, Münbiç söz konusu olduğunda NATO müttefiki Türkiye ve Suriye Milli Ordusunu tercih etmek yerine, Rusya ve Suriye rejimine alan açtı. Hâlbuki Amerikalılar, Rusya’dan hiç hazzetmezdi hani!

Bu durum bize ne gösteriyor? ABD’nin politikalarına yön veren başka bir güç var. Ve bu güç Rusya üzerinde de çok etkili. Bölgede bir dizayn söz konusu olduğunda bazen Rusya’ya rol veriyor, bazen de ABD’ye.

Maksat; İsrail karşıtı, işgal karşıtı, terör karşıtı, insani diplomasiyi önemseyen bir aktör olarak Türkiye, sahada söz sahibi olmasın!

Bu rol dağılımında ana aktör, gizli özne İsrail’dir.

İsrail bu bölgede kurulduğu günden beri fitnenin ana merkezidir. İsrail yok olmadan bölgeye huzur gelmez, gelemez.

İsrail dizayn planını ortaya koyar, rolleri dağıtır fakat çok da ortada görünmez.

Tekrar bu güne gelelim. Yaşanan süreçte ABD, Güvenli Bölge’ye alan açmak için geri çekiliyor. Peki bu çekilme zamanla Suriye’den gitmek şeklinde tezahür edecek bir yansıma bulur mu? Şunu unutmamalı! Başlıkta belirttiğimiz gizli özne, buna asla izin vermeyecektir. ABD, İsrail’in güvenliği için burada. Suriye’den komple çekilse bile, Irak’ta hazır bekleyecek, bu bölgeden asla gitmeyecektir.

Bu yorumlar bölge adına ümitsizliğe sevk etmesin.

Bu bölgede bir Türkiye varsa, Türkiye’de Hakkı haykıran bir lider ve ona destek olan kitlesi olduğu sürece, bu coğrafyadaki halklar ümitvar olmaya devam etsinler.

Bakınız! İsrail, Ortadoğu’daki ütopik hayalleri için ortaya koyduğu planlarında bir tıkanma yaşıyor. İsrail’in hedefinde olan Nil’den Fırat’a Büyük İsrail projesi aksamış durumda. Onlara kalsa milenyuma girmeden bu hedefe ulaşacaklardı.

Davanızda sebat edin!

Bugün aksayan, yarın tökezler. Tökezleyen sonrasında geriler. Bir bakarsınız yok olur kendi cehennemine gider.

Unutmayın! Kelebek etkisi diye bir şey var. Siz kanat çırpmaya devam edin.