Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın, İstanbul’un siyasi, ekonomik, sosyal, kültürel ve tarihi önemini vurgulamak, seçmen sayısının fazlalığından dolayı burada birinci parti çıkmanın önemine dikkat çekmek için söylediği bir söz var.

“İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır.” Ya da “İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder.”

Millet İttifakının adayı CHP’li İmamoğlu, 2019 seçimlerinde İstanbul’u 25 yıl aradan sonra AK Parti’den aldı ancak partisi Türkiye’yi kazanamadı.

Erdoğan’ın bu sözü, İstanbul’u kazanmanın Türkiye’de seçimi kazanmak kadar önemli olduğunu vurgulamak için söylediği anlaşılıyor.

Aslında Erdoğan’ın İstanbul hakkındaki sözünü Konya için uyarlasak tam yerini bulmuş olur.

Tek parti dönemi hariç Konya’da her seçimi sağ, milliyetçi/muhafazakâr partiler kazanırken Türkiye’de de o parti birinci olmuştur.

Tarih boyunca Konya’nın seçimlerdeki duruşu hep önemli ve belirleyici olmuştur!

Konya, 1977’de MSP’li Mehmet Keçeciler’in başkan seçilmesiyle milli görüş belediyeciliğiyle tanıştı.

Siyasi yasaktan dolayı bir dönem ANAP Konya’yı yönetse de 1989’da Refah Partili Halil Ürün’le yeniden belediye başkanlığı milli görüşe geçti.

AK Parti’nin kuruluşundan sonra da aralıksız AK Parti adayları çok büyük oy oranıyla seçimi kazanıyorlar.

CHP KAZANMAK İÇİN ÖNCE KONYA’DA ADAY GÖSTERSİN

CHP sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı seçim mağlubiyetinin acısını unutamayan CHP’lilere yine gaz vermiş. Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için, “Bu kez Balıkesir’i, Bursa’yı, Konya’yı bile alacağız…” demiş.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Uğur İbrahim Altay’ın, “Peki bundan Konya’nın haberi var mı?” cevabı Öztrak’ı gördüğü rüyadan çabuk uyandırdı.

Öztrak rüya mı görüyor, CHP’lilere gaz mı veriyor bilemiyorum. Ancak Öztrak’ın da Genel Başkanı Kılıçdaroğlu gibi Konya’dan haberi yok.

“Konya, Hollanda’dan büyük bir ülke” diyerek Konya’yı ülke yapan Kılıçdaroğlu, il olmayı bekleyen 150 bin nüfuslu Ereğli’yi de kasaba yapmıştı.

Şimdi Öztrak’a Konya gerçeğini özetleyecek bir veri paylaşayım. CHP, Konya’da 2009 seçiminde yüzde 3, 2014’te yüzde 6 oy aldı. CHP, 2019 seçimindeyse Konya’dan belediye başkan adayı bile çıkaramadı!

CHP 2024’de kazanmak (!) için önce aday bulsun. Tarihi bir gerçeği daha Öztrak’a hatırlatayım. CHP, tek parti dönemi dışında hiçbir seçimde Konya belediye başkanlığını kazanmamıştır.

CHP önce 2019’da Millet İttifakının İyi Partili adayına karşı yüzde 70 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AK Partili Uğur İbrahim Altay’ın karşısına çıkmaya cesaret edecek aday bulsun.

Konya’da yaptığı hizmetler Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye belediyeciliğine örnek gösterilen Başkan Altay’ın çalışkanlığını, depremde yerle bir olan Hatay’da yaptığı çalışmalarla tüm Türkiye gördü.

Öztrak, Konya’da seçimi kazanma konusunda ciddiyse Uğur Başkan’ın karşısına boşta olan Kılıçdaroğlu’nu aday göstersin.

Öztrak’a bir hatırlatma daha yapayım. CHP; HDP ve İyi Parti’nin desteği olmadan İzmir, Aydın ve Eskişehir dışında hiçbir büyükşehir belediye başkanlığını kazanamaz.

2024’de Konya’yı yeniden kazanacak olan AK Parti, İstanbul ve Ankara ile birlikte Türkiye’yi de kazanacak!