14 Mayıs’taki seçimde her oy çok kıymetli, her oy çok şeyi değiştirebilecek öneme ve güce sahip…

Kürt halkının seçimde kimi, neden desteklediği veya desteklemesi gerektiği de her seçimde olduğu gibi bu seçimde de çok büyük önem arz ediyor.

Şunu hemen belirteyim ki, Kürt seçmeninin en fazla oy verdiği parti AK Parti’dir. Sonra da HDP’dir. Peki, 14 Mayıs’ta Kürt halkı kimi, neden desteklemeli?

Erdoğan, “Kürt sorununu” çözmek için atılması gereken tüm adımları atmış ve karşısına dikilen askerî, bürokratik ve derin güçlere rağmen bu yolda geri adım atmamıştır.

“Kürt sorununu çözmek için gerekirse baldıran zehri içerim. Siyasi hayatıma mal olsa da bu sorunu çözeceğim.” diyen Erdoğan, devrim niteliğinde değişiklikler yaptı.

Erdoğan demokrasi, hukuk ve özgürlükler konusunda Kürtlerin tüm yasal haklarını veren liderdir.

Kürtler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’nin baskı, PKK’nın tehditlerine rağmen Kılıçdaroğlu’na değil; kendilerine “tüm haklarını veren” Erdoğan’a oy verecekler, vermeliler!

KÜRT HALKINA TÜM HAKLARINI ERDOĞAN VERDİ

Erdoğan, Kürtlerin ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesine son vermiştir. Kürtler, Erdoğan’la birlikte Türkiye’nin “asli” unsuru olmuşlardır.

CHP’nin vermediği ve yasakladığı ne hakkı varsa, Erdoğan tarafından verilmiş ve yasaklar Erdoğan tarafından kaldırılmıştır.

Kürtlerin yoğun yaşadığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne götürülmeyen hizmetler Erdoğan döneminde götürülmüştür. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan okullar, üniversiteler, havaalanları, yollar, ekonomik yatırımlar ve altyapı hizmetleri Erdoğan döneminde yapılmıştır.

Kürtçe konuşmak, çocuklara Kürtçe isim koymak, yerleşim yerlerine Kürtçe isim vermek, Kürtçe yayın yapmak, üniversitelerde Kürtçe bölüm açmak, devlet kanalı TRT Kürdi’de Kürtçe yayın yapmak gibi tüm haklar Erdoğan tarafından verilmiştir.

Erdoğan, Kürt halkını ABD’nin paralı askeri yapmak isteyenlere karşı; sadece Türkiye’de değil, Suriye, İran ve Irak’ta da huzur içinde yaşamaları için mücadele eden bir liderdir.

YENİ YÜZYIL TÜRK/KÜRT KARDEŞLİĞİ ÜZERİNDE YÜKSELECEK

Kürt halkı Cumhuriyet tarihi boyunca en onurlu ve huzurlu dönemini Erdoğan sayesinde yaşıyor. Kürt halkının birinci sınıf vatandaş olarak huzur ve güven içinde yaşadığı tek ülke, Türkiye’dir!

ABD taşeronu terör örgütü ve partiler Kürt halkına kan ve gözyaşı verirken, Erdoğan onlara onurlu ve şerefli bir hayat sundu.

Kürt halkına yakışan haklarını gasp eden CHP Adayı Kılıçdaroğlu’nu değil, tüm haklarını veren Erdoğan’ı desteklemektir!

26 Ağustos 1071’de Alparslan’ın, 29 Mayıs 1453’de Fatih’in, 18 Mart 1918’de Osmanlının, 30 Ağustos 1922’de Türk ordusunun neferleri olarak savaşıp kazanılan zaferlere kanlarıyla imza atan Kürtler; Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023 zaferine de oylarıyla mührünü basacaktır.

PKK ve HDP’nin Kürtleri “celladı” CHP’ye âşık etme projesi tutmayacak, Kürtler oylarıyla “kardeşi” Erdoğan’ı yine BAŞKAN yapacak!

Anadolu’nun fethinden Türkiye’nin kuruluşuna kadar her cephede omuz omuza savaşan Türk ve Kürtlerin kardeşliği, Türkiye’nin yeni yüzyılını inşa etmekte de en büyük gücümüz olacaktır...