Trabzonspor, Kızılyıldız karşında oyunu iyi başladı. Sırp takımın üçüncü bölgesinde baskı yapan Bordo-Mavililer rakibine oyun alanı bırakmayarak dengeli ataklar geliştirdi.

İlk 45 dakikada Trabzonspor’da iki oyuncu vardı. Hamsik ve Siopis. Hamsik, orta alanda top dağıttı. Takımını rahatlatan hamleler yaptı. Ve de gol attı. Attığı golde Kızılyıldız takımı futbolcularına kendini saklayan Slovak yıldız, Trezeguet’in ortasına nefis kafa vuruşuyla Fırtına’yı sahasında öne geçirdi.

Bordo-Mavililer’de başka bir isim de Siopsis idi. Oyundan hiç düşmeyerek müthiş temposuyla rakibin oyununu bozdu. İkili mücadeleleri kazandı. Trabzonspor’da Djaniny ve Hamsik’in bazı paslarını yerine bulsaydı ilk yarı skoru artabilirdi. Trezeguet topla fazla içeri girmedi. Kenarı tercih etti. Karadeniz ekibi toplu savunma toplu hücum yaptı. Gomez, Djaniny ve Bakasetas’ın geçiş oyunları yerini bulsaydı daha güzel işler ortaya çıkabilirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, uzun bir aradan sonra Bakasetas’ı en verimli bölgesinde yani 10 numarada oynattı. Galiba kendisi de Yunanlı oyuncudan memnun kaldı. Kızılyıldız’ın girdiği tek gol pozisyonunda Trabzonspor kalecisi Uğurcan başarılıydı.

Trabzonspor ikinci yarıda topun arkasında rakibinden daha fazla kalarak Kızılyıldız’ı yordu. Fırtına 1-0’lık avantajını korumak isterken telaşlı ve aceleci olmadı. Savunmada bireysel hatalardan uzak bir Trabzonspor’un orta sahasından çıkan Hamsik ’ten sonra yükü çeken Siopis ve Bakasetas maçın adamlarıydı.

Trezeguet ise belki de Bordo-Mavili formayla en iyi maçını oynadı. Fırtına’da son 15 dakikada oyuna giren Lahtimi ileride Karadeniz ekibinin genç yıldızı olursa kimse şaşırmasın. Kızılyıldız’ı sahasında 2-1 mağlup eden Bordo-Mavililer Avrupa’da 3 puan siftahı yaptı.