İlk devreyi 32 puanla 6. sırada tamamlayan Trabzonspor, geçen sezonki başarısını gösteremedi. Sezona 13 yeni transfer yaparak giren Fırtına’da sadece Mısırlı futbolcu Trezeguet olumlu katkı sağladı. Büyük umutlarla alınan Uruguaylı Gomez ve geçen yılın Süper Lig gol kralı Umut Bozok, Eren Elmalı, Doğucan Haspolatlı, Gbamin, Larsen, Barudi , Naci Ünüvar ve Lahtimi gibi  futbolcular beklenen verimi gösteremedi.

Peres, Edin Visca, Dorukhan ve Serkan gibi önemli oyuncuların  uzun sakatlıkları nedeniyle Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın karşılaşmalarda sisteminde sürekli değişime gitmesi, bordo-mavili takımın hem oyununu hem de aldığı sonuçları olumsuz etkiledi. Fırtına’nın 2021-2022 sezonunda 38 yıl sonra kazandığı şampiyonluğuna büyük katkı veren gol ayaklarından Nwakaeme ve Cornelius’un kulüple yollarının ayrılması Trabzonspor’u her yönüyle negatif olarak etkiledi.

Geçen sezonda çok atarak az gol yiyen bordo-mavililer sezonun ilk yarısında bu özelliklerini yitirdi. Hem az gol attı hem de kalesini gollere kapayamadı. Bordo-mavili takım, Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmalarında Kopenhag karşısında istediğini alamayıp ardından UEFA grubunda da başarılı olamayarak Avrupa’da da büyük bir hüsrana uğradı. Konferans Kupası Play-Off maçında Basel ile yapacağı karşılaşmalarda alacağı sonuçlarla gruplara kalıp kalmayacağı ise merakla bekleniyor. Antalyaspor’a 5-2, Fatih Karagümrük’e 4-1 ve Alanyaspor’a 5-0’lık farklı skorlarla mağlup olunması ise Trabzonspor açısından beklenmeyen skorlardı.

Geçen hafta  Süper Lig'de Başakşehir'i 1-0'la geçen Trabzonspor, hafta içinde Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor maçına çıkacak. Bordo-mavililer, kupa maçının ardından ligde İstanbulspor’u evinde konuk edecek. Bordo-mavili takımın hedefi, galibiyet serisi yakalamak. Önündeki 6 lig maçının 4’ünü Akyazı’da oynayacak olan bordo-mavililer, karşılaşma takvimi avantajını iyi kullanmak istiyor.

Trabzonspor’un Galatasaray, Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Adana Demirspor ile ikinci yarıda zirve yarışının içinde  olacağını umuyorum. Bu arada Karadeniz Fırtınası daha çok Ziraat Türkiye Kupası'na ve Avrupa’ya odaklanmalı.