Sizi bilmem ama ben çok severim. Eşim Arnavut göçmeni olmasından dolayı da sürekli bizim evde en az haftada bir olarak pişer. Ülkemize gelmiş Arnavut göçmenlerinin börek konusunda ne kadar başarılı oluğunu bilmeyenimiz yoktur. Dolayısıyla hamur işlerinde çok mahir rahmetli kayınvalidem ’den dolayı da börek konusunda oldukça uzmanlaştım diyebilirim.

Seven sevdiğine börek yapmalı 

Arnavut kahvaltı kültüründe böreğin ayrı bir yeri vardır ve neredeyse bir kişi kahvaltıda yarım tepsi börek tüketebilir. Boşnak böreği dahil envai çeşit böreklerin tadını iyi bilirim. Rahmetli kayınvalidem benim kıymalı sevdiğimi bildiğinden çoğunlukla ben olduğumda kıymalı börek yapmayı tercih ederdi. Ama bir tepsi kıymalı yapıyorsa bir tepside ıspanaklı yapar ve dengeyi kurardı.  Dostlarım, arkadaşlarım veya kendi ailem misafirliğe geldiğinde eğer kayınvalidem bizdeyse ondan ısrarla börek yapmasını isterlerdi. Çünkü çevremdeki herkes onun böreğini bilir ve takdir ederdi.

Benimle ilgili olarak kısaca börek sevdamı anlattıktan sonra son zamanlarda Adana mahreçli müthiş börek firmaları arzı endam etmeye başladı. Adana börek konusunda çok ileri noktalara geldi diyebilirim. Eriyen peynir görseliyle damaklarımızın çeperlerini zorlayan yeni nesil Adana böreği son hızla büyümeye devam ediyor. Bu çeşit börekler hamurundan veya özel peynirinden olsa gerek çıtır ve eriyen peynir şekliyle lezzet severlere inanılmaz keyifli tatlar yaşatıyor. Çok yeni olarak da “Chef Börek” girdi piyasaya. ama pir girdi. Geçen gün değerli bir dostumun aracılığıyla Chef Börek’ten börek ve soğuk tatlı geldi. Bir kısmını arkadaşlarımla paylaştıktan sonra eve götürdüm. Biraz zaman geçtiğinden soğumuş olsa da ısıtıp yediğimde süper bir tatla karşılaştım. Gerçekten tadı şahaneydi.

Sadeyağlı Chef Börek

Üç peynirli Adana böreği yaparak sektöre giren ve rakiplerinden farklı olarak tereyağı yerine sadeyağ, 8 kat yufka yerine 18 kat baklavalık hamuru kullanan ve inovatif yaklaşımı ile kıymalı, ıspanaklı böreğin yansıra pastırmalı, çikolatalı böreklerle müşterilerin gönüllerini fetheden Chef Börek, 1,5 yılda sektörün en iddialı markalarından biri haline geldi.  Ve 1,5 yılda 35 şubeye ulaştı. Faaliyete geçtikten kısa bir süre sonra Boşnak böreğini de müşterilerinin damak zevkine sunan Chef Börek, bu konuda da başarısını ispat edince, yeni yılda yeni konsepti ile müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Chef Börek Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kaya, verdiği beyanatlar doğrultusunda, müşterilerine hoşlanacakları yeni lezzetler sunmaya devam edeceklerini belirtti. Muharrem Bey; “Müşterilerimiz her zaman olduğu gibi kaliteli ve hijyenik gıdaya dair aradıkları her ürünü bizim şubelerimizden temin edebilecekler. Yeni konseptimizde özel olarak hazırladığımız sandviçler, şubelerimizde fazla vakit geçirmek isteyenler için hamurlu tatlılar ve kahveye düşkün olanlar için özel kahveler ürettik.” dedi.