Türkiye A Milli Futbol Takımı, Şenol Güneş’in tecrübesi ve İzlanda maçına kadar oynattığı güzel futbolla EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılma biletini kaptı.

Türkiye’de yapılan gençlik aşısı meyvelerini verdi. Savunma Bakanları; Merih ve Çağlar’ın sürekli artan performansı, Mert Günok’un Spiderman filmi başrol oyuncularına taş çıkaran kaleciliği, Zeki ve Umut’un kanatlardaki duble yol ustalığı ve orta sahada oynayan bütün futbolcularımızın bayraktarlığı ile Avrupa’ya zorla asker selamı verdirerek gidiyoruz EURO 2020’ye.

Futbolun beşiği İngiltere’nin en önemli stadyumu Wembley’de oynanacak olan final maçı için hayal kurduran bir Milli Takım’a sahibiz. Başta Şenol Güneş olmak üzere Milli Takım’ı sevilen bir Milli Takım haline getiren herkese can-ı gönülden teşekkür etmek lazım.

EURO 2016’da yaşanan olumsuz olaylar adeta Türk futbolunda 80 darbesi yaşatmış ve Milli Takım’ı 20 yıl geriye götürmüştü. Bu kaos ortamından çıkmak için önümüzde tek bir çözüm vardı: Gençleşmek!

Gençleştik ve geliştik. 2018 Dünya Şampiyonu Fransa karşısında iki maçta da üstün oynamak kimin aklına gelirdi bir sene önce? Türklerin bir planı olduğunda neleri başaracağını hep birlikte gördük.

Türk Milli Takımı kaos futbolundan, plansız oyundan, gerilimden sıyrılıp EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gidiyor. Başarılar Milli Takım!