Son dönemde koronavirüs vakalarında çok ciddi bir artış var. Hastanelerin yoğun bakım dolulukları çok fazla. Vefat eden hasta sayısında da önemli bir artış var.

Devlet tüm tedbirleri alıyor, aşı tedariki ve aşılama çalışmaları da son sürat devam ediyor. Tedbirlere uyma konusunda vatandaşlarımız daha dikkatli olsa şimdi çok farklı bir noktada olurduk.

Bunlara rağmen koronavirüs vakalarındaki artışı AK Parti’nin büyük kongresine bağlayan muhalefete ve besleme basınına vereceğim cevaplarım var.

HDP’nin, Diyarbakır’da elli bin kişinin katılımıyla yaptığı Nevruz mitingini, CHP’nin LGBT’lilerle kol kola düzenlediği dayanışma yürüyüşünü de aynı dille eleştirin o zaman oturup vakaların neden arttığını tartışalım…

BİZDEKİ MUHALEFET İKTİDARA GELMEK İÇİN HERKESİN KORONADAN ÖLMESİNİ BEKLİYOR

Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız başta olmak üzere ülkeyi yönetenlerin canla başla, gece gündüz yürüttüğü mücadelede muhalefetten en ufak bir destek verilmemiştir.

Desteği bırakın, bir tek destek cümlesini bile devlete ve millete çok gördüler…

Devlet, milleti yaşatma; muhalefet daha çok insan ölsün ki iktidara geleyim derdinde!

CHP’nin yönettiği İstanbul, Ankara ve İzmir gibi nüfusu fazla illerde toplu taşıma araçlarını otoparklara çeken, tramvay ve metro seferlerini azaltan CHP’li belediyeler devletin salgınla mücadelesine en büyük darbeyi vurmuşlardır.

Şehir hastanesinin yoluna iki kamyon asfalt dökmeyen Ekrem, koronavirüsün halka bulaşması için virüsün yollarına kamyon kamyon gül döküyor.

EKREM’İN KATKISIYLA KORONAVİRÜS İSTANBUL’DAN TÜRKİYE’YE YAYILIYOR

CHP’li belediye başkanları salgına karşı önlem almayarak, devletin Korona karşında verdiği mücadeleyi adeta sabote ediyorlar.

CHP'li belediye başkanlarının koronavirüse karşı bir tedbirin duydunuz mu? İşini kaybedenler için bir şey yaptığını duydunuz mu? İşyerleri kapanan esnafa el uzattığını gördünüz mü?

Peki Ekrem, iki yıldır devletin verdiği 200 milyar lirayı ne yaptı? Koronavirüs salgınından dolayı işini ve iş yerini kaybeden bir adama yardım etmediğine göre bu para nerede?

Kemal ve Meral, sokakta “Millet aç aç” diye slogan atarken, Ekrem millettin vergilerini millete değil yandaşlarına dağıtıyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALKA VE ESNAFA YARDIMDA LİDER

İstanbul’un iki yıllık bütçesi 200 milyar, Konya’nın ise 5 milyar lira. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin esnaf ve vatandaşa bir kuruşluk yardım yaptığını gören var mı?

Oysa aynı süreçte Konya Büyükşehir Belediyesi esnaf ve vatandaşa 150 milyon liralık destek verdi.

İstanbul’daki esnaf ve vatandaşa duyarsızlığı daha iyi anlamanız için bir örnek daha vereyim mi? Konya’nın Cihanbeyli ilçesinin iki yıllık bütçesi 150 milyon lira. Esnaf ve vatandaşa verdiği maddi destek 4.5 milyon lira.

Koronavirüse karşı hiçbir tedbir almama, yayılmasını önleme konusunda kılını kıpırdatmama konusunda Ekrem tek başına değil tabii…

CHP’li belediyeler bu konuda birbirleriyle adeta yarışıyorlar!