Geçtiğimiz hafta içinde Elazığ’daydık. Elazığ’ın şirin beldesi Yazıkonak’a misafir olduk. Küçük, şirin birazda Elazığ’ın diğer beldeleri arasına sıkışmış bir belde. Harika bir gün ve harika programlara katılım sağlama şansı bulduk.

Hatif Çadırcı, yıllarca yurt dışında kalmış sonra ülkeye geri dönmüş ülke sevdalısı bir başkan. İlk tanıştığımızda gözlerinden hizmet aşkını okumuş “bu insan güzel işler yapmak istiyor” demiştim. Vesile oldu güzellikleri yerinde görmek için yolumuz Yazıkonak'a düştü.

Yılların dostu güzel insan, dokunduğu her yerde güller açan Yeşil Yıldız Derneği başkanı Yahya Öger bu defa Yazıkonak’a dokunmaya başlamıştı. Aradı, Deniz Feneri Derneği desteğiyle 60 bin kaynak kitap dağıtacağız 5 bin okuma kitabını da biz ekledik, tören yapacağız gelir misin, deyince yola revan olduk. Yazıkonak beldesini de böylece gördük. Bu arada hayatım boyunca yaşayabilirim dediğim 3 yer var biri de Yazıkonak oldu.  

TOKİ Şehit Arif Güneş ÇPAL'de  bir kütüphane kurmuş müdür Sadrettin Bayram, gözleri ışıldıyor. Harika bir kitaplık, okuma düzeni ve tabii ki gelen kitaplar onların gözetiminde tüm Elazığ’a dağıtılacağı için de ayrıca mutlu. Yerinde duramıyor. Gelen tüm konuklarla ilgileniyor. Okulu ve beldeyi anlatıyor. Belediye başkanının ve tabii ki Yahya Öger üstadımın güzelliklerini anlatıyor. Onlar anlatıyor, ben keyifleniyorum. Hayat enerjisini kaybetmiş binlerce insanın içinden böylesi hayata güzel bakan insanlarla karşılaşınca ayrıca mutlu oldum.

Programa, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Canan Şavlı, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Memur-Sen Elazığ il başkanı İbrahim Bahşi,  Din Görevlileri Derneği başkanı Şefik Batur ve Yeşil Dünya hareketi temsilcisi Ferit Tanrıverdi de renk kattılar. Hepimiz mutlu olduk. Öğrencilerin gözündeki “bende hatırlandım” duygusunu bir kere daha yaşadık. Yüreğimizden yüreklere dokunmanın ne kadar önemli olduğunu o güzel gençlerle bir kere daha hatırladık.

Beldeyi dolaşma fırsatı da tanıdı başkan sit alanını ve tarihi konağı gördük. Ardından Elazığ’ın sembolü Harput’a çıktık. Müthiş temiz ve bir o kadarda soğuk havasında deprem sonrası yapılanları seyrettik. Sohbet için güzel bir vakit oldu. Gün sona ererken Yahya Öger hocamın Yazıkonak için arayışlarını da öğrenme fırsatımız oldu. Sportif faaliyetlerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için yepyeni bir kampanyaya bismillah dediklerini ve spor malzemeleri ve alanları için kampanya açtıklarını da öğrendik. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Elazığ Valimiz Ömer Toraman beyin de katkı sunacağından eminim.

Ben kendi payıma Hatif başkanı, Yahya başkanı ve Yazıkonak beldesini takip etmeye devam edeceğim. Hep beraber güzel şeyleri görmenin heyecanıyla siz de takip edin derim. Vesselam…